Pointtab trods flot 2. halvleg

30.09.2007 21:04

En skuffende 1. halvleg blev afløst af en rigtig god 2. halvleg, da Brøndby og Randers her til aften mødtes i SAS Ligaen. Brøndby var meget uheldige med kun at få 1-1 mod de jyske gæster, der både havde hjælp af målstolper og flere store redninger på målstregen.

Randers kom på 0-1 i 1. halvleg ved Carsten Fredgaard. Kort inde i 2. halvleg udlignede Duncan på hovedstød og det blev startskuddet til en flot Brøndby-offensiv med mange chancer. Udeholdet, der selv havde én stor dobbelt chance i slutningen af 2. halvleg, red stormen af efter Duncan i overtiden hamrede bolden på stolpen.

Dårlig 1. halvleg

Der var ændret på fire pladser i startopstillingen i forhold til pokalsejren i Silkeborg i onsdags. Rytter var tilbage efter sygdom, Daugaard var med i stedet for karantæneramte Gislason, Williams erstattede Mike Jensen, mens Duncan lå på toppen, hvor Madsen, ude med sin sidste karantænedag, spillede i Silkeborg.

Det startede fint for Brøndby, med gode aktioner i de første minutter, og man sad med indtrykket af, at spillerne var opsatte på egen bane, men herefter formåede holdet ikke at få sat tempo på spillet. Alt for meget spil på tværs af banen, for lidt bevægelse og mange misforståelser. Randers fik god plads til at holde på bolden og de greb chancen.

I 1. halvleg var der trods det ringe spil enkelte gode chancer. Williams sparkede bolden ind i feltet, hvor Holmén fik afsluttet bag om støttebenet. Bolden gik lige forbi mål. Også Duncan havde sine chancer i 1. halvleg, men skarpheden manglede.

Anderledes målfarlig var Carsten Fredgaard i den modsatte ende. Et kvarter inde i kampen satte han panden på et indlæg fra højre og Stephan Andersen kunne ikke komme ned til den velplacerede afslutning helt ude ved stolpen. Den føring tog Randers med til pausesnak.

Meget bedre efter pausen

Hvad der end blev sagt i Brøndbys omklædningsrum, var det de rette ord, for Brøndby var som forvandlet i 2. halvleg. Daugaard gik ud i pausen og Ericsson kom ind. Dermed blev Williams sat helt på top og han var i de følgende 15 minutter særdeles velspillende.

Gang på gang udnyttede han sin hurtighed bag Randers-bagkæden og Brøndbys spil var blev mere direkte og farligt i 2. halvleg. Og der gik ikke mere end fem minutter før udligningen var i kassen. En indstuderet frisparkskombination gav bonus. Lorentzen smækkede den ind i feltet, hvor Duncan headede den i kassen.

Scoringen der blev væk

Og det blev for alvor startskuddet til et stort tryk mod Ellegaard i Randers-målet, men han kan glæde sig over holdkammeraternes heroiske fight, især Issah Ahmed, der to gange agerede redningsmand på målstregen.

Først på en Williams-afslutning på en returbold og senere en utrolig glidende tackling på målstregen, hvor Lorentzen mirakuløst måtte se sin afslutning reddet. En bold alle havde set inde.

Angrebene bølgede frem i det meste af 2. halvleg og kombinationerne flød. Især over venstrekanten var det farligt, med Thomas Rasmussen som en af kampens oplevelser.

I angrebet var Duncan god til at komme til målchancerne, og han blev flot iscenesat af bl.a. Retov, Holmén, Lorentzen og Ericsson, men den store angriber manglede den afgørende skarphed i flere situationer. Og i slutminutterne var han decideret uheldig, da han afsluttede på stolpen, efter en flot brysttæmning på feltets kant.

13.562 tilskuere så en kamp på godt og ondt. 1. halvleg var skuffende, mens 2. halvleg bød på masser af underholdning. Desværre rakte det ikke til sejr og de blå-gule ligger fortsat under stregen i SAS Ligaen. Det kan der rettes op på på lørdag, hvor turen går til Viborg.