Per Bjerregaard i ugebrev for bestyrelser

20.09.2007 14:53

Bestyrelsesformand Per Bjerregaard blev forleden interviewet til Ugebrev for Bestyrelser, hvor fodboldforretningen Brøndby IF var emnet.

brondby.com bringer her et uddrag af ugebrevet med nogle af de spørgsmål og svar, der var at finde i interviewet.

Formanden for Fonden har i en børsmeddelelse udtalt, at Fonden er villig til, at der ændres på vægten mellem A- og B-aktier. Hvordan tolker I den melding?

- Bestyrelsen har spurgt Fonden, hvordan man ser på en eventuel ændring af den aktuelle ejermodel, og om det er vigtigt med stærke bånd mellem fodboldklubben og selskabet. Svaret har været, at man gerne vil bevare de stærke bånd, men også at selskabet først selv må vurdere, om ejermodellen er en hæmsko for forretningsudviklingen.

- Det har vi opfattet på den måde, at Fonden ikke for enhver pris behøver at bevare kontrollen, og at man ser positivt på at få andre større eksterne investorer ind. Men vi skal fortsat have en beskyttelse mod fjendtlige overtagelsesforsøg.

Alene er ophævelse af aktieklasserne vil vel give en betydelig kursstigning?

- Ja, det er også min vurdering. Hvor meget er ikke til at sige. Vi ved at især professionelle investorer holder sig væk på grund af A-B aktierne. Vi har ikke været i kontakt med pensionskasser for nylig, men efter investorgruppens købstilbud har vi fået en hel del henvendelser fra betydende investorer, som har tilbudt at skyde kapital i selskabet, selvom der er flere aktieklasser..

Den seneste tumult omkring budet fra investorgruppen har vel også sat ekstra fokus på behovet for forandringer. Har i tænkt jer, at reagere på disse signaler?

- Det er helt givet, at der blandt vores interessenter nu er en forventning om, at der sker noget. Bestyrelsen var nu allerede klar over, at der er behov for forandringer.. 

Godt hjulpet af gode sportslige resultater gennem årene har i skabt en betydelig forretning. Men har i ikke nået et punkt nu, hvor der skal forretningsmæssigt nytænkes for at komme videre?

- Det er klart at de svigtende sportslige resultater har sat ekstra fokus på vores økonomiske sårbarhed. Falder tilskuerindtægterne, tv-indtægter, og salg af pølser og sodavand på grund af utilfredsstillende sportslige resultater, er økonomien ikke så god som den var.. Den sårbarhed skal vi have reduceret. Men derfra og til den krise nogen prøver at beskrive, er der et langt stykke.

I har tidligere forsøgt at købe Bella Center, uden det lykkes. Og i har investeret i en udbygning ved stadion. Har i fortsat ambitioner om større opkøb indenfor fritid, underholdning og sundhed?

- Det er naturligt for os, at udvide omkring Brøndy Stadion, så det i højrere grad bliver et aktivitetssted. I efteråret skal vi tage stilling til fase 2 i strategiplanen. Første step omfatter bl.a. et velfungerende gymnasium, fitnesscenter og en kendt catering virksomhed. Og vi er fortsat interesserede i større opkøb af aktiviteter andre steder end Brøndby Stadion.

Men hvad er jeres muligheder for på kort sigt, at finansiere større investeringer? Har i adgang til større trækningsmuligheder i jeres bank? I har jo ikke umiddelbart pengene selv..?

- Vi har været nødt til at foretage en række spillerindkøb grundet mange skader. Det har betydet, at vi har anvendt kapital og samtidig betalt spillerlønninger til 31 spillere i stedet for 24. Det koster selvfølgelig ekstra. Omkring kommende investeringer har vi et godt samarbejde med Nordea, og eksempelvis var der en aftale med Nordea om fuld finansiering af Bella Center-købet. Vi skal selvfølgelig komme med ordentlige produkter, men så vurderer jeg heller ikke, at der er problemer.

Hvornår forventer I at ansætte den nye adm. direktør?

- Det forventer vi at gøre meget snart. Vi har en liste med navne, der kandiderer til posten.

Læs mere om ugebrevet på www.bestyrelsesugebrevet.dk.