Klap på skulderen til socialt projekt

13.09.2007 11:31

Integrationsministeriet har givet Brøndby IF's indsats på det sociale område endnu et klap på skulderen, og har netop bevilget kr. 1.335.000,00 til projekt Hobbyjob. Hobbyjob bliver dermed det næste skud på stammen af projekter, der ligger i FRA BÆNKEN TIL BANEN regiet.

Siden starten i 2003 er der via det store netværk af virksomheder formidlet mere end 400 jobs, og projektchef Gert Raasdal forventer at man med det nye tiltag vil være i stand til at formidle mindst 200 jobs årligt i fremtiden.

- Jeg er både glad og stolt over at vores ideer synes at virke. Det her handler i bund og grund om at vi er en klub, der nyder det store privilegium, at have en fantastisk tæt og loyal kontakt til et stort virksomhedsnetværk og samtidig er altid har taget vores del af det sociale ansvar i lokalområdet.

- Denne kombination har gjort FRA BÆNKEN TIL BANEN til en kæmpe succes, og og med projektmidlerne til Hobbyjob, vil vi udvide indsatsen og jeg forventer at vi som minimum vil være i stand til at formidle 200 jobs om året fremover, forklarer Raasdal.

Ønsker og kompetencer

Hobbyjob er formidling af fritidsjobs til unge mellem 13 og 18 år. Det er hensigten at sprede ideen til at blive landsdækkende. Der findes ingen formaliseret jobformidling for denne aldersgruppe, uagtet at det rent faktisk handler om ca. 350.000 unge mennesker, der på et eller andet tidspunkt i deres ungdomsliv ønsker et fritidsjob.

- Hobbyjob er et nyt ord, der indikerer at vi ikke blot vil formidle ethvert job til hvem som helst. Hvem vil ikke gerne gøre sin hobby til et job, spørger projektchefen retorisk.

- Vi vil gå benhårdt til værks med fremtidsønsker og kompetenceafklaring, for dét at få et Hobbyjob skal kunne få indflydelse på resten af livet. Vil du være tømrer, så vil vi ikke sende dig ud i 7 eleven, i Føtex eller i Statoil, selvom vi havde jobåbninger der. Så må vi finde en jobåbning i Bauhaus eller som arbejdsdreng i den lokale tømrerhandel, hvor det har relevans for det du kan og vil.

- Så lærer du at få en boremaskine i den ene hånd og en splint i fingeren på den anden hånd. Egentlig en ret simpel filosofi, der samtidig gør at du har alle chancer for at skabe dig et begyndende netværk, du kan få brug for senere i dit arbejdsliv, lyder forklaringen.

fbtb

Projektlederen og beskæftigelsesministeren flankerer to unge under præsentationen af projektet "Fra bænken Til Banen".

Fingeren på pulsen

- Vi har et fantastisk samarbejde med CPH West og UU Center Syd, og der er ingen tvivl om at den tætte relation er en væsentlig faktor, i forhold til at tage pulsen på hvad der sker blandt de unge. Vi har brug for at virksomhederne giver tid til de unge. Ikke bare i fritidsjobs, men også være åbne overfor praktikophold. Det er så vigtigt at de unge - selvom det blot måtte være uges eller 14 dages praktik - virkelig mærker, hvordan det er derude 'i den virkelige verden'.

- En del af vores Hobbyjob kampagne vil derfor også være at slå et slag for at flere virksomheder vil tage imod praktikanter. Det gør vi en indsats for i uge 43 sammen med CPH WEST og UU Center Syd, forklarer Gert Raasdal.

Du kan læse meget mere om FRA BÆNKEN TIL BANEN her.