Ericsson glæder sig til gensynet

14.09.2007 09:37

Det er to hold, der lige siden indførelsen i 1991 har været med til at tegne Superligaen i fodbold, som søndag mødes på Aalborg Stadion til det 55. indbyrdes opgør gennem tiden. AaB og Brøndby IF er nemlig de to eneste klubber, der altid har spillet i Superligaen, mens F.C. Købehavn har været med altid, hvis man også tæller moderklubben B 1903 med statistisk.

AaB har været i den bedste række siden 1987, mens Brøndby har været fast bestanddel af toppen af dansk fodbold de seneste godt 25 år eller siden oprykningen i 1981.

Tidligere AaB'er glæder sig

- Det bliver selvfølgelig sjovt for mig, at spille på min gamle hjemmebane og mod mine gamle holdkammerater. Jeg har endnu ikke prøvet at vinde deroppe som Brøndby-spiller, men jeg tror sgu vi vinder på søndag, siger Brøndbys 10'er, Martin Ericsson.

- Det været et par gode uger for os her i kamppausen. Vi har ladet batterierne op og fået endnu mere sult efter at spille. Vi har været samlet og fået en masse gode træninger sammen. AaB har haft mulighed for det samme, men jeg håber, at pausen har været til vores fordel.

Selv om der har været kampfri i 14 dage, har der ikke været stille om Brøndby IF. Især i sidste og forrige uge var der fuld fokus fra omverdenen, en fokus der ikke har påvirket spillerne.

- Der har været så meget pres og fokus på både holdet og klubben i lang tid, så vi tænker ikke så meget over det. Jeg synes vi er gode til at holde fokus på træning og kamp, det vi er ansat til. Og som sagt så tror jeg på, at vi kan tage til Aalborg og levere et godt resultat. Forhåbentlig får vi den længe ventede udesejr.

Martin Ericsson

Martin Ericsson i kamp på Aalborg Stadion.

Kampen statistisk set

Brøndby fører statistikken forud for søndagens sene opgør, hvor de blå-gule har sejret 24 gange mod halvt så mange fulde gevinster til AaB. 18 kampe er endt i pointdeling. Målscoren siger 90-72, hvorfor Brøndby så småt nærmer sig 100 ligamål alene scoret mod AaB. For begge klubber er søndagens kamp den 551. gennem tiden i Superligaen.

Kigger man alene på opgør spillet på Aalborg Stadion, fører AaB akkurat med 10 sejre mod Brøndbys ni og ni uafgjorte. Målscoren i det nordjyske lyder på 49-39 til AaB.

Brøndby skal desværre en rum tid tilbage for at finde seneste sejr i Aalborg. Den faldt 18. maj 2003, hvor gæsterne rejste hjem med en 2-1-gevinst i bagagen.

Duncan

Duncan jubler over en scoring i Aalborg. Desværre rakte det ikke til sejr sidst.

Fans

Traditionen tro tager rigtig mange Brøndby-fans turen til det nordlige Jylland for at støtte vestegnens helt. Måske de søndag kan juble over både mål og point i SAS Liga-kampen mod AaB?