Brøndby IF tabte med æren i behold

23.09.2007 18:43

Det var top mod bund, da F.C. København i eftermiddag gæstede Brøndby Stadion i sæsonens første "New Firm"-opgør. Det var bare ikke til at se på banen, hvor Brøndby-spillerne kæmpede det bedste de havde lært. Godt bakket op af et stemningsfyldt publikum.

Og i perioder var spillet godt og chancerne store, især i 2. halvleg. Det rakte dog ikke mod det gæstende hold, der kørte en 1-0 sejr hjem takket være det mål Hjalte Nørregaard scorede i kampens indledning.

Nye i forsvaret

Med både Per Nielsen og Peter Madsen ude med karantæne, og Thomas Rytter tilbage fra afsonet karantænedag, var det givet, at Tom Køhlert måtte blande startopstillings-kortene endnu engang. Og igen var det især forsvarskæden der bød på ændringer. Rytter var tilbage som højreback, mens Anders Randrup spillede i midterforsvaret sammen med Jacob Berthelsen.

Og de to unge talenter, spillede alt i alt en god kamp. FCK-angriberne kom kun frem til et par enkelte, to af dem store, chancer, som alle blev misbrugt. Anderledes skarp var Hjalte Nørregaard dog efter 12 minutters spil, da han sparkede et indlæg ind til venstre for Stephan Andersen i Brøndby-målet til FCK-føring.

Retov

Retov var tilbage i startopstillingen og gjorde det fint i samspillet mellem Gislason og Holmén.

God moral

Den tidlige FCK-scoring rystede dog ikke Brøndby-holdet, der viste flot moral. Over hele linjen blev der kæmpet og fightet om alle bolde i den tempofyldt match.

Størst var slaget på midtbanen, hvor den nye konstellation Gislason, der bar anførerbindet, Retov og Holmén, fik sat et godt aftryk på midtbanekampen. Til trods for det var første gang de alle spillede sammen, var takterne gode og som kampen forløb, blev de også bedre og bedre til at finde hinanden i opspillet.

De tre midtbanemænd kunne efter 20 minutters spil se en FCK'er have hånd på bolden i eget felt, men kampens dommer, Peter Rasmussen der stod tæt på episoden, vinkede afværgende.

Et par lige ved og næsten-situationer var det tætteste Brøndby kom på målchancer i 1. halvleg, bl.a. havde Ericsson en hovedstødsafslutning.

Tifo

Tifo op til kick off.

Faxe-tribunen

Faxe-tribunen.

Flot 2. halvleg

Hvor 1. halvleg var meget lige, var Brøndby det bedste hold efter pausen. Der kom mere fart over opspillet og flere gange blev kantspillerne sat godt i scene. I løbet af 10 minutter var der gode muligheder til Lorentzen, der kom til indlæg, Ericsson der sendte et godt langskud afsted og så en tre-dobbelt chance, hvor det til sidst var Lorentzen der sparkede over og forbi mål med højrebenet.

19686 tilskuere skabte en god stemning på lægterne og Brøndby-spillerne blev båret frem af en tændt Faxe-tribunen. De havde før kick off hørt Per Nielsen holde tale med en megafon og tifo'erne frembragte minder om klubbens legender gennem tiden.

Efter 70 minutters spil blev Jacob Berthelsen skadet og måtte humpe fra banen. Tilbagevendte Mark Howard erstattede ham.

Mark Howard

Mark Howard blev skiftet ind i 2. halvleg i stedet for en skadet Jacob Berthelsen.

Katongo tæt på

Brøndby fortsatte med at styre spillet og forsøgte at presse på for en scoring. FCK'erne stod kompakt og deres solide defensiv stod godt, men i slutminutterne svigtede markeringen. Indskiftede Katongo flugtede Retovs indlæg mod kassen, men FCK-keeper Jesper Christiansen hev en mirakelredning op af hatten, helt nede ved foden af den ene stolpe.

Tættere det udlignende mål kom Brøndby ikke, og det gæstende hold kunne derfor juble over den smalle sejr i en kamp, hvor Brøndby havde fortjent miminum et point.

Brøndby-spillerne viste flot moral og indstilling kampen igennem. Kampen blev tabt med ære og der er noget at bygge videre på til onsdag i pokalkampen i Silkeborg. I dag lignede Brøndby ikke et bundhold der ligger til nedrykning.