Wass: Man skal tænke hurtigere

29.10.2007 02:52

Han er kun lige blevet 18 år og går stadig i gymnasiet. Søndag aften var det alligevel tid til en tidlig SAS Liga-debut for stortalentet på højre back Daniel Wass, da han en halv times tid før slutfløjtet afløste den ligeledes indskiftede men skadede Martin Spelmann.

- Det var en stor oplevelse. Nu har jeg været med et par gange på bænken, men det var rigtig fedt at komme ind i SAS Ligaen for første gang. Spelmann blev skadet og så vidste jeg næsten, at jeg skulle ind på højre backen. Det var fedt. Tom sagde bare held og lykke. Jeg skulle ind med det samme, for Spelmann kunne ikke løbe mere, og så måtte jeg bare gå ind, forklarer Wass.

- Jeg kan godt mærke, at niveauet er væsentlig bedre end 2. division. Man skal kunne det hele noget hurtigere og også tænke hurtigere, så jeg kan godt mærke, der er en stor forskel. Det er rigtigt, at jeg var meget offensiv. Jeg spiller højre back, men indtil for fire år siden spillede jeg angriber og kant, så jeg ved, hvad der skal til for at komme fremad. Mine styrker er nok gennembrudene fremad banen, siger Wass, der dog også har blik for det defensive.

- Det er jo fedt at holde nullet. Det giver også lidt til Stephan, der spillede en god kamp. Det giver også lidt selvtillid til både keeperen og os nede bagved, for selvom vi ikke får scoret fremad, så er det dejligt at holde nullet, lyder det fra den unge back, der synes, han gik fint i spænd med de andre unge i forsvaret.

- Jeg synes, vi klarer det godt dernede. Brøndby har det med at skabe talenter, så vi burde kunne være med her. Jeg føler, jeg er klar til at spille. Jeg har trænet med og synes selv, at jeg er moden nok. Det er en utrolig god følelse, at Tom roser mig så meget. Det giver lige lidt ekstra, siger Wass, der i sin første boldberøring blev sat under voldsomt pres af en tilbagelægning fra Martin Ericsson.

- Det kan jeg slet ikke huske, men sådan er gamet jo. De kan jo ikke bare lave det hele om, fordi der kommer en ung spiller ind, griner Wass, der ikke har vigtige gymnasium-opgaver for til på onsdag, så her kan han være med igen, hvis der er bud efter ham.

- Det må vi se på onsdag, hvad Tom siger, men jeg har lyst og er 100 procent klar, det kan I godt regne med, forklarer Wass.