Vigtig sejr over rivalen

21.10.2007 20:02

Brøndby IF hentede den tredje sejr i de seneste fire kampe og fortsatte den resultatmæssige fremgang, da AGF til aften blev besejret med 2-1. Den anden sejr i træk i SAS Ligaen blev en realitet, da indskiftede David Williams scorede på en friløber ti minutter før tid, til stor glæde for imponerende 17.070 tilskuere på Brøndby Stadion.

De var vidner til en tæt kamp, med meget fight og mange nærkampe, og knap så poleret spil. Morten Duncan Rasmussen bragte Brøndby foran i 1. halvleg, men kort inde i 2. halvleg udlignede den tidligere Brøndby-spiller Peter Graulund. Williams slog senere sejren fast og de blå-gule, der nu er ubesejrede i fire kampe, fulgte dermed op på udesejren i Viborg.

Williams

Williams scorede sejrsmålet og det sikrede de tre point mod AGF.

Ændringer på holdet

Cheftræner Tom Køhlert havde ændret på tre pladser i startopstillingen i forhold til udesejren i Viborg. Rytter var tilbage efter sygdom og afløste karantæne-og skadesramte Randrup på højrebacken. På venstre midt var Lorentzen foretrukket i stedet for Ericsson, mens Katongo lå ved siden af Duncan, mens Williams startede på bænken.

Køhlert og spillerne blev nærmest båret ind på banen, af en veloplagt Faxe-tribune, der var varmet godt op med tifo og taktfaste hjertelyde (med god hjælp fra store højttalere og en kæmpe subwoofer).

Og der blev betalt tilbage på banen, hvor især Thomas Rasmussen fik rendt en masse meter i starten. Og der var ikke spillet mere end syv minutter, før det gav bonus i form af en scoring. En indøvet frisparksdetalje til bagerste stolpe, hvor Nielsen headede den på tværs, blev prikket i kassen af Duncan, med god hjælp fra en AGF-forsvarer.

Brøndby havde herefter godt styr på spillet i et kvarters tid, med mange overlab fra især venstrekanten, men som halvlegen skred frem, fik gæsterne ædt sig ind i opgøret, med fysisk spil over hele linjen.

Der var mange nærkampe, frispark og tilfældigheder i spillet. Som da Dioh Williams erobrede bolden fra Per Nielsen. AGF-angriberen løb sig fri og slap alene igennem med Stephan Andersen, der reddede flot med fødderne.

Tifo

Tifo på Faxe-tribunen.

Williams helten

2. halvleg var ikke meget bedre set med Brøndby-øjne, for der var ikke mange målchancer at varme sig på. Hvor Brøndby i første halvleg blev snydt for en scoring, da Duncans mål blev annulleret for en tvivlsom offside, følte AGF'erne sig snydt for en scoring efter pausen, da Pleidrup i to omgange fik bolden i kassen fra tæt hold. Dommeren annullerede scoringen, formentlig for farligt spil, for tv-billederne viste med tydelighed, at Pleidrup ikke var offside.

Som halvlegen skred frem, blev spillet mere krampagtigt, og bedst som man frygtede pointtab på Brøndby Stadion, spurtede indskiftede Williams fra forsvaret. Han pressede Arnason omkring banens midte. Arnason sparkede bolden i maven på Williams der efterfølgende løb fra islændingen.

Alene med keeperen fik han iskoldt sparket den fladt i kassen, lige foran en ellevild Faxe-tribune. Williams spurtede på tværs og endte med at fejre scoringen ved hjørneflaget.

Den scoring blev samtidig kampens sidste, trods gode chancer til Holmén og Ericsson, og dermed var det en ung og talentfuld australier der var årsagen til, at Køhlert og co. kan glæde sig over den anden sejr i træk, og den tredje i de seneste fire kampe.

Forude venter OB i de kommende to kampe: Søndag i SAS Ligaen og næste onsdag i pokalturneringen. Begge kampe spilles på Fionia Park.

Duncan

Duncan var ond mod sin gamle klub da han bragte de blå-gule i front i starten af 1. halvleg.