Unicef: Vi passer sammen

11.10.2007 09:37

- Det har været vigtigt for Unicef, at det var en fodboldklub med den rette indstilling og værdier. Så da Brøndby IF kom på banen med idéen til dette samarbejde, faldt brikkerne på plads, udtaler Unicef Danmarks fundraisingchef Gitte Jeppesen om gårsdagens historiske aftale.

Der var i det hele taget en rigtig god stemning op til, under og efter præsentationen, og der er ingen tvivl om, at Unicef, som Brøndby IF, er glade og stolte over aftalen.

Socialt ansvar

- Brøndbys tilgang til social ansvarlighed og de initiativer, klubben engagerer sig i Danmark, viser tydeligt, hvordan sport bringer folk sammen, udvikler, bringer vigtige budskaber videre og skaber forståelse mellem mennesker, fortæller generalsekretær Steen M. Andersen.

- Via samarbejdet med Brøndby IF vil Unicef udbrede kendskabet til, hvordan man også i udviklingslandene kan bruge fodbold og andre former for sport til at give børn tryghed og nyt håb - og til at bringe mennesker sammen på tværs af etniske, religiøse og sociale skel.

- Gennem sporten kan man formidle vigtige budskaber til børn og unge - f.eks. om hvordan de kan beskytte sig selv og andre mod hiv. For børn ramt af krig eller naturkatastrofer kan deltagelse i sportsaktiviteter være med til at skabe tryghed for børnene og hjælpe dem til at overvinde traumatiske oplevelser, fortæller Steen M. Andersen om baggrunden for koblingen mellem sport, sundhed og det sociale ansvar.

unicef

Unicef blev i går præsenteret på brystkassen af Brøndby IF's spilledragter, hvor de fra sommeren 2008 vil være at finde på alle trøjer fra de mindste poder til SAS Ligaen.

Unicef

Ole Palmå, Steen M. Andersen, direktør i Unicef, Gitte Jeppesen, fundraising chef i Unicef og Per Bjerregaard.