Stephan tilbage på niveau

31.10.2007 08:59

Mod AGF hev Stephan Andersen bl.a. en vigtig redning op af ærmet på en friløber til Dioh Williams og i søndags holdt han så buret rent i udekampen mod OB. Brøndby-keeperen har i denne sæson vist sit værd i buret med en række pointgivende redninger.

- Det er da rart. Jeg synes også selv det er gået godt. Efter en lidt skidt halvsæson i foråret, har jeg fået stabilitet ind i mit spil igen. Jeg har fundet mit gamle jeg, siger Stephan Andersen til brondby.com.

Ingen mirakelkur

Det har krævet benhårdt arbejde på træningsbanen for at komme tilbage på topniveau efter nogle år i engelsk fodbold uden megen spilletid på 1. holdsplan. Målmandstræner Lars Høgh har også sin andel af succesen.

- Han har mest fokuseret på tekniske ting og det har været godt. Rent mentalt har jeg selv arbejdet med mig selv og jeg føler, at jeg er ved at være på det niveau, jeg ved jeg kan præstere på, siger Stephan Andersen der også føler overskud til at give videre til holdkammeraterne.

- Jeg føler jeg har noget at give af og det forsøger jeg også nede fra målet, men om de hører hvad jeg råber eller om de bare vender det døve øre til, det ved jeg sgu ikke, griner han højt og understreger, at han altid forsøger at være konstruktiv når han råber og dirigerer.

Stephan Andersen

Stephan Andersen i en rolig stund på træningsbanen. Dem har der ellers ikke været mange af, for med hårdt og fokuseret arbejde har Stephan Andersen fundet tilbage til sit gamle jeg, efter en skuffende forårssæson.

Nyt OB-møde

I aften møder Stephan Andersen og holdkammeraterne så OB for anden gang indenfor fire kampe. I søndagens opgør holdt keeperen buret rent for anden gang i sæsonen. Redninger var der mange af og direkte adspurgt, vælger han en af kampens første som den bedste redning.

- Det var nok den Hans Henrik Andreasen havde i starten af kampen. Det var tæt under mål og der stod folk foran mig. Teknisk set var det ikke den bedste redning, det var jo bare en refleks, mener han og evaluerer så kampen.

- Vi spiller skidt i 1. halvleg og da vi gik til pause, frygtede jeg sgu at det ikke ville holde hvis ikke vi spillede bedre efter pausen. I 2. halvleg matcher vi dem og jeg synes vi får lukket godt af for dem efter Per måtte udgå. De andre i forsvaret gjorde det godt, roser Andersen.

- I aften skal vi ikke smide så mange nemme bolde væk. Vi skal forsøge at få overtaget på den centrale midtbane og så få gang i vores eget spil. Kan vi det er jeg sikker på, vi henter en sejr.

Som målmand har han naturligvis forberedt sig på den mulighed, at opgøret kan ende i straffesparkskonkurrence. I går var Peter Madsen ude med en kommentar om, at han fik skudt keeperen varm på straffesparkstræning efter gårsdagens træning.

- Ja, han havde vel 2-3 spark som jeg reddede, haha.

- Ej, for det første tror jeg vi vinder i ordinær spilletid. Skulle vi komme i straffesparkskonkurrence har jeg som målmand alt at vinde. Hvis bare de andre lover de kan score på deres straffespark, skal jeg nok gøre hvad jeg kan for at redde minimum et af OB's spark hvis vi skulle komme så langt. Det tror jeg bare ikke på. Vi går videre.

Sådan. En selvtillidsfyldt Brøndby-keeper er mere end klar til aftenens pokalmøde med OB. Kampen spilles først kl. 20:30 og følger du ikke opgøret på Fionia Park eller direkte i fjernsynet med TV3 +, så er brondby.coms liveupdate et rigtig godt alternativ.

Stephan Andersen

Formstærke Stephan Andersen har haft en lang række afgørende redninger i denne sæson, senest mod OB hvor han holdt buret rent med gode redninger.