Rivalen fra Jylland

18.10.2007 11:43

Kampene mod AGF er specielle. Længe før der overhovedet var noget der hed FCK, var AGF den helt store rival i dansk fodbold. Og blandt mange fans betragtes AGF fortsat som den største ærkerival.

På søndag tager Brøndby IF så imod AGF og forventningerne til braget er høje. Begge hold har hårdt brug for point og for Brøndby IF's vedkommende, gælder det også revanche. AGF sejrede senest de gæstede Brøndby Stadion

Krogh, Colding og mesterskaberne

Igennem årene har Brøndby spillet mange store og minderige kampe mod AGF. De fleste vil nok kunne huske helt tilbage til midthalvfemserne, hvor begge hold spillede en gyser af en kamp om det danske mesterskab.

Det berømte mål af Mogens Krogh til 3-3 på Aarhus Stadion i maj 1996, der endte med at sikre mesterskabet, vil for altid stå som en af de mest specielle oplevelser i klubbens historie.

Et år senere spillede Brøndby igen en afgørende kamp i Aarhus. Denne gang sikrede vi os det syvende mesterskab efter en flot 3-2 sejr. Bagud 0-1 bragte Søren Colding Brøndby på 2-1 med to smukke mål. Århus Stadion blev den dag forvandlet til en fest-arena for de blå-gule fra vestegnen.

Mogens Krogh

En legendarisk scoring i et af dansk fodbolds helt store opgør. Krogh skrev sig ind i historiebøgerne med den udlignende scoring i 1996.

Storsejre

Igennem årene har kampene mod AGF også budt på kampe, hvor det er blevet til mange storsejre. Mest lysende står to kampe i dette årtusinde. I den første spillerunde i sæsonen 01/02 gæstede AGF Brøndby Stadion. 5-0 vandt Brøndby, i hvad der skulle blive startskuddet på en forrygende sæson, der siden førte til klubbens niende mesterskab.

En forrygende Peter Madsen scorede to mål og beviste, at hans talent var klar til at udfolde sig for alvor i sæsonen. Der var i øvrigt debut til stortalentet Mads Jørgensen der i sommerpausen var skiftet fra netop AGF. Han viste storspil og  fik også scoret i kampen.

I efteråret 2004 skulle Brøndby IF's 40 års fødselsdag markeres og fejres. Og skæbnen ville at det blev mod netop AGF, at festlighederne skulle markeres mod netop rivalerne. Hele 18265 tilskuere, på en bidende kold november aften, sørgede for, at stemningen var helt i top.

Spillerne skuffede ikke de forventningsfulde fans. 4-0 stod det på måltavlen da kampen var forbi. Her gjorde Thomas Kahlenberg sig bemærket med to mål i den velspillede kamp på Brøndby Stadion.

Mange flotte kampe

Af andre bemærkelsesværdige kampe fortjener disse at blive nævnt: I maj 1999 spiller Brøndby igen 3-3 på Aarhus Stadion.

Bagud 0-3 fik Brøndby på 10 minutter sidst i kampen udlignet til 3-3. En af målscorerne for Brøndby i den kamp var Peter Graulund, der i dag er anfører for AGF.

Samme år blev det også til en 4-1 hjemmesejr. 4-1 vandt Brøndby også tilbage i 1995 og 5-1 blev det til i 1994.

Så der er god grund til at tro at kampen på søndag også kan blive en stor oplevelse. Minderige kampe er der i hvert fald mange af.

Thomas Kahlenberg

Thomas Kahlenberg og holdkammeraterne var flyvende, da ærkerivalerne fra AGF blev besejret 4-0 i kampen der markerede Brøndby IF's 40-års fødselsdag.