Køhlert: Båret frem af fansene

07.10.2007 04:35

I 25. forsøg kom udesejren endelig i hus i ligaen, da det lørdag blev 2-1 i Viborg, og for cheftræner Tom Køhlert var der tale om en af de store sejre.

- Jeg synes, sejren er meget flot, når man tænker på, at vi først mister Peter Madsen, så er Rytter syg, så ryger Duncan ud og så ryger Randrup ud. Det står spillerne alligevel imod mod et hold, der normalt er suveræne hjemme, og vi har ikke vundet ude, så det sætter tingene i relief.

- Og så må vi ikke glemme, at vi bliver båret frem af fansene. De overgik sig selv endnu engang. Det var fantastisk at se dem også efter kampen. Det er jo lige før, at vi er overtal på udebane, selvom vi ligger næstsidst, og det siger jo alt, lyder det stolt fra Køhlert.

- Nu har vi vundet to i træk, og jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har tabt herovre, smågriner han videre.

I modsætning til de seneste par kampe var der mod Viborg to mand på toppen fra kampens start, og det gav pote.

- To mand fremme var oplægget, fordi vi var bange for at blive løbet over ende, hvis vi tog en angriber ud og en midtbane ind. Så ville vi blive løbet over ende, og de ville komme for tæt på mål, som det også sker mod slutningen af kampen. Så længe vi kunne presse dem højt op var det mere lange bolde, eller de tabte bolden i opspillet. Vi var dygtige til at løbe rundt. Jeg kan ikke huske, at Retov har spillet bedre end i dag, lyder det rosende fra Køhlert.

Gislason, Holmen og Retov ligner vel efterhånden en trekant, der er svær at komme udenom?

- Ja, det må vi nok sige. Det er det jeg har sagt i månedvis, at de tre mener jeg ikke, vi kan undvære. Derfor var det en ekstra gave, at Holmen kunne løse opgaven til højre. Der har jeg haft min tvivl, om han ville gå helt ud af kampen, men han tager de løb, han plejer og var her, der og alle vegne, forklarer Køhlert, der igen hæfter sig ved, at holdet vandt, selvom flere spillere måtte udgå før og under kampen.

- Det siger mig, at det hold her, det indeholder mange ting, når det får lidt medgang og selvtillid, og det er jo kun sejre, der kan give det. Det er hverken healere eller psykologer, der kan gøre noget ved det. Det er kun sejre, og det ved man, når man har spillet fodbold, lyder de erfarne ord fra Køhlert, der dog endnu har svært ved at sige, hvad sejren betyder for klubben.

- Det er ikke til at sige det, men vi har godt af at fejre det i nogle dage. Nu får spillerne to fridage, og vi tager godt med højtbelagte smørrebrød i bussen for en gangs skyld. Vi har lov at fejre det i nogle dage, og så bliver det hverdag igen. Vi kan håbe, at denne her sejr giver endnu mere sammenhold, fight, disciplin og ind imellem godt spil til fremtidens Brøndby-hold, afslutter Køhlert, der udover Retov fremhævede Chris Katongo og Morten Molle Rasmussen som spillere, der havde gjort det godt. Molle var det endda meningen først skulle have spillet på SAS Liga-holdet fra næste runde, da han endnu ikke var 100 procent.