Grund til behersket optimisme

26.10.2007 14:14

Brøndby IF går ind til søndagens SAS Liga-opgør i Odense med en fin statistik i ryggen. Af de seneste ni indbyrdes kampe mod OB har Brøndby således kun tabt én gang, nemlig 0-1-nederlaget 29. oktober sidste år. Derudover tæller stimen fem sejre til de blå-gule og tre uafgjorte - senest 1-1 på Brøndby Stadion i begyndelsen af september måned.

Resultatmæssig optur skal ikke kun findes i historiebøgerne. Brøndby er i en stime, med to sejre i træk og fire kampe som ubesejret. Forud for mødet med OB vil Cheftræner Køhlert have, at spillerne skal gå ud og nyde kampen.

Knald på træningen

Køhlert glæder sig nemlig til kampen, hvor han får mulighed for at teste holdet mod et af rækkens tophold. Ovenpå AGF-sejren har spillerne arbejdet benhårdt til træning.

- Der er tænding på. Vi holdt fri tirsdag og herefter har vi trænet hårdt og godt. Man kan godt mærke, at der er hård konkurrence om pladserne. Der gives og tages hele vejen rundt, bemærker Tom Køhlert.

Han er ved at få varmen inde i foyeren ovenpå knap to timers træning. Her blev der lavet pasningsøvelser, spillet overtalsspil, skudt på mål og til sidst blev der spillet på to mål. Hans budskab til spillerne er klart:

- De skal gå ud og nyde at spille kampen på søndag. OB er et godt hold, der kommer sikkert mange tilskuere og med et godt resultat kan vi bygge videre på vores stime. Det må være budskabet her op til kampen, mener han.

Kampe mellem OB og Brøndby er ofte tætte og jævnbyrdige og sjældent særligt målrige. De første 50 kampe mellem de to klubber i Superligaen har kastet 113 scoringer af sig eller 2,26 i gennemsnit pr. kamp.

- Vi ved, at OB er et solidt hold. Vi har set deres kampe og ved hvordan vi vil gribe det an. De står godt på banen organisatorisk og der venter os en svær kamp, men vi tror på vi kan fortsætte de gode resultater.

Peter Madsen

Peter Madsen kom på måltavlen i seneste møde med OB, en kamp der sluttede 1-1. I ugens løb har han og de øvrige angribere knoklet for at vise deres værd forud for kampen mod OB på Fionia Park på søndag.

0-0'ere er sjældne

Til gengæld går de to mandskaber meget sjældent målløse fra banen efter et indbyrdes opgør. Blot fem af de 50 kampe er endt uden scoringer, og seneste tilfælde er mere end syv år gammelt. 29. juli 2000 endte det nemlig 0-0 på Brøndby Stadion.

Den samlede statistik mellem holdene siger 24 Brøndby-sejre, 15 uafgjorte og 11 fulde gevinster til OB. Målscoren peger i Brøndbys retning. Den lyder på 72-41 til de blå-gule.

Så med blå-gul optimisme, fornyet selvtillid og benhård konkurrence i Brøndbys offensiv, er Køhlerts mandskab mere end klar til søndagens vanskelige opgave i Odense, hvor der står værdifulde SAS Liga-point på spil.

Tom Køhlert

Tom Køhlert ser frem til mødet med OB. En vanskelig kamp i Odense venter, men Køhlert glæder sig over træningsintensitet og en god stime.