Forløsning efter dramatisk kamp

31.10.2007 22:08

Kasper Lorentzen blev i det 119. minut den helt store helt for Brøndby IF, da han på forarbejde af Daniel Wass sparkede Brøndby videre i pokalturneringen med en 1-0 sejr over OB på Fionia Park.

Forud var gået knap 120 minutters spil med Brøndby som det bedste hold med de fleste og største chancer, men ind ville bolden ikke. Lige indtil slutminuttet, hvor Lorentzen i fri position lagde den forbi OB-keeperen Arek Onyszko.

Pres på hjemmeholdet

Med fire nye folk i offensiven blæste Køhlert fra start til mere offensiv fodbold, end tilfældet var i søndagens møde med OB. Og det viste sig at være den rette taktik, for de blå-gule fik fra start spillet OB langt tilbage på banen via flydende pasningsspil, bygget godt op omkring Retov, Ericsson og Holmén på den centrale midtbane.

Knapt var opgøret sat i gang, før Madsen, der viste spilfremgang og god indstilling, opsnappede en OB-fejlaflevering. Williams fik serveret bolden i relativ fri position og hans venstrebensafslutning satte Onyszko i OB-mål på den første af mange prøver i kampen.

De blå-gule gæster tilspillede sig flere muligheder. Retov skød bl.a. fra feltets kant, mens Thomas Rasmussen fyrede kanonen af fra 30 meter. I den anden ende var det småt med OB-chancer. Det blev dog ved et par lige-ved-og-næsten muligheder via indlæg fra venstrekanten.

Seks kampe uden nederlag

2. halvleg bød på masser af Brøndby-chancer. 7-8 gode afslutninger blev der i hvert fald noteret på blokken for de første 20 minutter. Især Ericsson fik en oplagt målchance, men hans afslutning blev blokeret. Holmén forsøgte sig fra distancen, Madsen og Retov det samme, mens Lorentzen også testede Onyszko.

I den anden ende viste Stephan Andersen igen sit værd, bl.a. da han holdt Sæternes fra at score på en friløber, der opstod efter en situation, hvor Per Nielsen blev skadet i låret. Efter kaptajnens udskiftning, hvor Wass kom ind i stedet, fik OB presset mere på. Og mod slutningen af opgøret, var det tæt på i et par situationer.

Den ordinære spilletid bød ikke på nogle scoringer og i den forlængede spilletid var der kun et minut tilbage, da Lorentzen sparkede den forløsende scoring i kassen.

Forarbejdet stod Wass for, da han tog det lange løb ind i feltet. Han spillede 1-2 med Holmén, der spillede Wass fri med hælen. Efter et træk og en tilfældighed havnede bolden hos en fri Lorentzen, der fladt kunne sende scoringen i hus.

Med pokalsejren er Brøndby nu oppe på seks kampe uden nederlag, og i de fire kampe i oktober, hentede de blå-gule tre sejre og en enkelt uafgjort.