Drama i Lyon

17.10.2007 07:55

De sidste dage i miniturneringen i UEFA Womens Cup i Lyon, blev på mange områder højdramatiske for Brøndby IF's kvinder.

Lørdag vandt holdet som tidligere nævnt 2-1 over Sparta Prag. Da Lyon samtidig slog norske Kolbottn, lå Brøndby IF og Lyon side om side før de sidste to kampe i turneringen; Brøndby IF mod Kolbottn og Lyon mod Sparta Pragh.

Sejr

Brøndbys kvinder kunne derfor i princippet nøjes med uafgjort mod de norske mestre, hvilket ville sende holdet videre til kvartfinalerne.

Men det var utrolig vigtigt at forsøge at vinde puljen, idet vinderen af vores pulje i kvartfinalen skal møde italienske Bardolino, mens nr. 2 i puljen møder stærke Arsenal.

Og der skulle blive dramatik til hen ved nattetid tirsdag aften, før vinderen af puljen var fundet.

Brøndby IF vandt sin kamp med 1-0 over Kolbottn. En kamp på det jævne, men rutineret kørt hjem af Brøndby?s kvindehold. Målscorer var Mia Olsen, der efter kvikt ping pong i feltet rev sig løs og scorede sikkert med det kolde venstreben.

Da samtidig Lyon slog Sparta Pragh med 2-1 var stillingen i puljen mellem Lyon og Brøndby IF helt ens ned til allermindste detalje. Så Både UEFA delegater og de to holds ledere fik travlt med at finde frem til, hvordan, man ifølge UEFA?s regler skulle finde puljevinderen og hvem der skulle ende som toer.

Lodtræning gav jubel

For første gang i UEFA's historie måtte man simpelthen ty til lodtrækning mellem de to hold.

UEFA's delegater og en repræsentant fra Lyon ankom på Brøndby?s spillerhotel ved 23.30 tiden og gjorde klar til den lille ceremoni.

En champagnekøler blev lånt i hotellets bar, og Brøndby-leder Gert Raasdal udfyldte et A4 ark, hvor han med store klare bogstaver skrev BRØNDBY IF. Lyonlederen gjorde samme, dog med Lyons navn, og begge sedler blev møjsommeligt foldet sammen på nøjagtig samme måde, og blev lagt i champagnekøleren.

Mens den Finske UEFA delegat, med lukkede øjne, rodede rundt i bowlen, stimlede Brøndbypigerne sammen, og også et par af de norske spillere tog opstilling i lobbyen. Op af bowlen trak delegaten et stykke papir, foldede det stille ud, og viste herefter papiret frem til pigerne.

Jublen var så enorm, at den finske delegat nær havde tabt både papir og bowle. BRØNDBY IF, stod der på papiret, og dermed skal Brøndby IF i kvartfinalen møde Bardolino. Første kamp spilles ude i norditalien d. 14 eller 15. november, mens der er returkamp på Brøndby Stadion d. 21 eller 22. november.

Glad cheftræner og mere dramatik

Cheftræner Henrik Jensen havde hele ugen haft det ganske svært med at vise pokerfjæs! Og ej heller efter lodtrækningen kunne Henrik Jensen skjule det gode kort han havde fået på hånden. Han var atter nem at gennemskue, for ingen tvivl om at Bardolino må anses for at være en langt nemmere modstander end Arsenal.

Dramatik var der så sandelig også i kulissen.

Normalt er Brøndby's delegationsleder personen der sørger for hjemmearbejdet, og herefter går de praktiske ting under selve turneringen som regel uden den store arbejdsindsats fra delegationslederens side.

Så undertegnede havde nok sat næsen op efter et par dejlige dage i smukke Lyon, hvor solen skinnede og temperaturen holdt de 20-25 grader, mens spillere og øvrige ledertrup passede træningen, kampene og restitutionen. 

Sådan skulle det ikke blive, for kort inden busafgang til lørdagens kamp mod Sparta Pragh kom meldingen om at én af spillerne var voldsomt syg på sit værelse. Der havde intet været at mærke på spilleren tidligere på dagen, så det var simpelthen kommet som lyn fra en klar himmel.

Vi fik sendt den øvrige trup af sted med bussen, mens undertegnede blev på hotellet for at tilse den sygdomsplagede spiller.

Hun så absolut ikke for godt ud, ingen tvivl om at der var feber og naturligvis maveonde ovenpå strabadserne med opkast.

Efter et hurtigt kald til lægen hjemme i Danmark, blev der ordineret sengeleje, vand i små portioner, samt, hvis det var muligt lidt brød.

Men alt kom retur, så endnu et kald til lægen en halv times tid senere. Han fortalte at vi skulle være særligt opmærksomme, såfremt mavesmerterne begyndte at flytte sig ud mod højre side, dette kunne indikere en blindtarmsbetændelse.

Det sidste var der dog intet tegn på ved aftentide, så holdets fys, der til daglig arbejder som sygeplejeske på Hvidovre Hospital, tilså pigen nogle gange i løbet af natten.

Doktor, doktor

Om morgenen mente spilleren at smerten var begyndt at melde sig i højre side, så efter en kort konsultation hos klublægen blev vi bedt om at tilkalde en fransk læge med det samme.

Ned i hotellets reception i en fart og bede om at der blev ringet til en læge. Mens jeg sad og ventede på at receptionisten skulle komme igennem til lægevagten (det var ikke helt nemt), kom en nyydelig ældre fransk herre over og satte sig ved siden af mig.

Han præsenterede sig som Doktor José Neto, og begyndte at tale om fodbold. Han arbejde som frivillig for Saint-Etienne, og var i gang med at organisere en stor international ungdomsturnering i Paris i 2010.

Receptionisten var endnu ikke kommet igennem til vagtlægen, så jeg tog chancen og spurgte min nye franske fodboldven, om den doktorgrad han havde var i medicin. Hertil svarede han bekræftende, og fortalte at han rent faktisk var til lægekongres på hotellet sammen med 50 andre læger. Hvilket underligt lykketræf. Jeg fortalte ham om pigen, og spurgte om han ville gå op på hendes værelse og undersøge hende.

Ingen problem, og få minutter efter vendte han tilbage med diagnosen: Sandsynligvis blindtarmsbetændelse. En ambulance blev rekvireret, og pigen samt 2 Brøndby-ledere blev sendt af sted.

Det meste af dagen gik med at få taget blodprøver, ventetid og scanning. En operationslæge kom til stede, og så vidste vi godt hvad klokken havde slået.

Herefter blev der travlt på "kontoret".

Alt vel

Der skulle ringes til Europæiske, således at der kunne oprettes en sag.

Ligeledes blev pigens forældre informeret, moren havde dog allerede dagen før talt med både datter, Per Bjerregaard og delegationslederen.

Det stod også klart at pigen ikke måtte rejse med truppen hjem tidlig onsdag morgen, men måtte først tage flyveturen til Danmark fredag.

Med hjælp fra Europæiske, Brøndby's Emil Bakkendorff, Ulrik fra Travelsense, klubbens rejsearrangør, blev fly booket om, og billet til moren skaffet til flyafgang samme aften.

Brøndbyledere skiftes til at have "vagt" hos pigen, også om natten, selvom det eneste der blev stillet til rådighed på hospitalet var en ubekvem stol at sidde i, men det gik.

Og man må sige efterfølgende, at når en sådan ting sker i udlandet, så er det fantastisk at være på stedet og se hvordan alting simpelthen bare sker - og det i en utrolig fart hjemmefra. 

Pigen blev udskrevet allerede tirsdag formiddag, kom tilbage til hotellet, hvor moren og resten af Brøndbytruppen ventede.

Hun havde stadig smerter efter operationen, men nogle timer i sengen på hotelværelset, og kærlig moderlig omsorg, fik stille og roligt det hele til at se bedre ud. Et par små gåture på hotelgangen, vand, lidt frugt og brød hjalp også til. 

Onsdag morgen, da resten af Brøndbytruppen vendte hjemad, var pigen i fint humør. Og et tjek onsdag ved 10 tiden beskrev situationen som værende helt perfekt. 

Torsdag formiddag tilses pigen så atter af en fransk læge, og så skulle flyturen ellers være på plads til at kunne tages fredag morgen.

Herfra skal lyde en kæmpe tak til alle på og omkring holdet, der stillede op med hjælp fra alle ender og kanter. En stor tak til folkene i Danmark for hurtigt og velgennemført arbejde da 'kontoret' kogte, og alt skulle ske i en fart.

Og tillykke til pigerne med den flotte kvalifikation til videre deltagelse!

Dameafdelingen, Lyon.