Cederkvist viste verdensklasse

13.10.2007 09:55

Brøndby IF's kvindehold er som bekendt i Lyon, hvor der spilles gruppespil i UEFA Womens Cup. Absolut en stærk pulje, hvor modstanderne hedder Olympique Lyon, Kollbotn fra Norge og  Spartak Pragh fra Tjekkiet.

Olympique Lyon var på forhånd udpeget som Brøndby IF's sværeste modstander. Ikke blot har franskmændene 8 landsholdsspillere, men holdet krydres tillige med 3 stærke brasilianere.

Lyon trykkede på

Kampen blev spillet på Stade Gerland, med plads til 33.000 tilskuere, og der var mødt ca 3.000 op til kampen. Lyon startede som lyn og torden, og i de første 20 minutter var Brøndbys kvinder sjældent over midterlinien. Franskmændende kombinerede fremragnede med en fantastisk teknik i et tempo, der skabte store problemer i Brøndbys defensiv.

Med en utrolig deffensiv disciplin, og ikke mindst en klippe i en verdensklassespiller i målet, Tine Cederkvist, lykkedes dog det stille og roligt at få spillet presset længere og længere frem på Lyons banehalvdel.

De store chancer til brøndbyholdet udeblev dog.

0-0 ved pausen, og trænerduen benyttede pausen til nogle justeringer, der skulle bringe Brøndbys presspil længere frem.

Tæt på sejr

Lyon var stadig hurtigere på bolden, og med snævre driblinger og et eminet pasningsspil måtte Brøndby-forsvaret gang på gang rede kastanierne ud af ilden. Bl.a. måtte Tine Cederkvist i to omgange vise sin klasse med redninger, der fik det fanske publikum til at sukke dybt.

Havde Lyon ført 2-0 i midten af 2. halvleg kunne ingen have indvendt noget mod det. Holdet kæmpede og tacklingerne føg så græsset blev flænset op, og i overtiden var det utrolig tæt på, at Brøndby IF kunne løbe med alle tre point. Et fantastisk skud på overliggeren af Mia Olsen sprang ud i feltet igen, og kun millimeter forhindrede denne retur i at lande på en helt fri Signe Pedersens pandebrask.

Kampen endte dermed 0-0. Et godt udgangspunkt for resten af turneringen, hvor holdet lørdag møder Spartak Pragh. Sidste kamp er tirsdag mod norske Kollbotn.

Kollbotnn vandt deres kamp 3-1 over Spartak.

cederkvist

Tine Cederkvist viste fremragende målmandsspil i første kamp i UEFA-gruppespillet.