Optakt til New Firm

30.11.2007 13:16

Nedtællingen til årets sidste Brøndby-kamp er i fuld gang. Fodboldåret afrundes søndag i Parken mod arvefjenderne FC København, og mere end 2000 Brøndby-fans vil være plads alene på Brøndby-afsnittet til det 50. møde de to klubber imellem.

I det statistiske hjørne har søndagens hjemmehold det resultatmæssige overtag. FCK har vundet 24 kampe mod Brøndbys 16, mens målscoren inden søndagens sene kamp til gengæld siger 67-66 til de blå-gule.

Lorentzen tror på muligheden

Brøndby har revanche til gode, for holdet har nemlig ikke besejret FCK i de seneste fem forsøg i SAS Liga-sammenhæng. Her har FCK taget alle tre point fire gange, mens opgøret 30. april 2006 endte uden scoringer. Seneste Brøndby-sejr i SAS Ligaen var 12. marts sidste år, hvor Brøndby vandt sikkert med 3-0. Seneste sejr i Parken var 19. september 2004, hvor rivalerne blev slået med 3-1.

- Vi føler vi er klar til kampen og vi tror på et godt resultat. Vi vil selvfølgelig gerne runde året godt af og holde nogenlunde kontakt til top 4. FCK har også virket sårbare på det seneste og spillemæssigt imponerer de mig i hvert fald ikke, siger Kasper Lorentzen.

- Vi ved det bliver en kamp med mange nærkampe, højt tempo og sikkert også mange tilfældigheder. For os handler det udelukkende om os selv og den måde vi ved vi kan spille på. Vi har mange teknisk dygtige spillere og det skal vi se om vi kan udnytte, mener Lorentzen videre.

Trond Andersen, Peguero, Mikkel Bischoff, Peter Madsen, David Williams og Nicolaj Agger kommer med sikkerhed ikke i kamp. Forsvarsspilleren Morten Rasmussen er desuden tvivlsom.

På trænerfront har både Tom Køhlert og Peder Siggaard rejst sig fra sygesengen, men må fortsat holde sig indendørs. Således var det Henrik Jensen der styrede taktstokken under dagens træning.

Kasper Lorentzen

Kasper Lorentzen har en god fornemmelse forud for søndagens møde med FCK, årets sidste Brøndby-kamp.