Sikkert videre til semifinalen

01.03.2007 20:53

Med en sikker 3-0 sejr spilllede Brøndby IF sig her til aften videre til semifinalerne i Royal League. Norske SK Brann Bergen blev besejret i kvartfinale-kampen på Brøndby Stadion hvor 5471 tilskuere var vidner til et opgør kontrolleret af Brøndby gennem det meste af kampen.

Martin Ericsson bragte Brøndby foran på straffesspark i første halvleg, mens det velspillende angrebspar Morten Duncan Rasmussen og Chris Katongo tegnede sig for en fuldtrækker hver. Brann sluttede kampen med ni mand, efter en udvisning i hver halvleg.

Godt fra land

Kvartfinalerne i Royal League afgøres hver især over én kamp, så samlet sejr i dag var påkrævet, hvis cheftræner Tom Køhlert og Brøndby-spillernes ambitioner om videre avancement skulle opfyldes.

Og det var Brøndby der startede kampen bedst, med et angrebsspil med mange gode takter. Og mange gode afslutninger. Helt i front viste Duncan og Katongo et godt samarbejde og de kom i fællesskab frem til mange afslutninger. Især Katongo var en stor oplevelse, en der gav publikum en hel del at varme sig på.

Duncan fremtvang midtvejs i halvlegen straffespark på en friløber, hvor Brann-keeperen blev vist ud for nødbremsen. Martin Ericsson scorede sikkert på straffesparket og med en mand i overtal, var der god plads til Brøndbys kombinationer.

Tempoet gik dog en smule ud af hjemmeholdet, men flot pasningsspil, især omkring Katongo, gav en masse afslutningsmuligheder, hvor Brann-keeperen måtte hive gode redninger ud af ærmet.

Flik-flak på Brøndby Stadion

I 2. halvleg var gæsterne bedst i starten, med et par gode muligheder til følge, men dem klarede Stephan Andersen i Brøndby-målet på sikker vis. Som halvlegen skred frem fik Brøndby dog sat tempo på spil og bevægelighed igen.

Martin Ericssons præcise hjørnespark blev behandlet efter fortjeneste af Duncan, der headede Brøndby på 2-0. Og minuttet efter var Duncan bande, da Katongo spillede og løb sig fri i en 1-2 situation.

Alene med keeperen afdriblede han først for til sidst at lægge den roligt ind i kassen. Det fejrede angriberen med en lang række flik-flak'er afsluttet med en saltomotale. Og det gav måske aftenens største jubelbrøl på Brøndby Stadion.

Herefter kørte Brøndby sejren hjem i sikker stil, Brann fik endnu en udvisning og pladsen i semifinalen var en realitet. Årets 2. sejr blev fejret på behørig vis foran en feststemt Faxe-tribune, der efterfølgende blev stående længe for at hylde deres nye darling Chris Katongo.