Katongo liga-debuterede med to mål

11.03.2007 19:56

Chris Katongo fik noget nær den perfekte SAS Liga-debut, da han med to scoringer gav Brøndby IF en rigtig god forårspremiere i SAS Ligaen.

2-0 sejren på Brøndby Stadion over FC Nordsjælland var fuldt fortjent og de 15.067 tilskuere kunne glæde sig over god underholdning, godt Brøndby-spil og så to angriber-mål fra den nye angrebsprofil, Katongo.

Efter en chancefattig og målløs 1. halveg, var det Katongo der sparkede 2. halvleg i gang, da han udnyttede en dårlig tilbagelægning. Målmanden blev afdriblet og bolden lagt i det tomme  net, lige foran Faxe-tribunen der var godt kørende her til aften. Tifoen "nye tider - gamle dyder" satte en høj standard lige før kick off.

Nogle minutter efter 1-0 målet var Katongo igen på pletten, denne gang med et hårdt spark i feltet, hvor bolden, efter nogle halve muligheder til Duncan og Retov, havnede for fødderne af den afrikanske publikumsfavorit, der var sikker og resolut i både tanke og handling.

Herefter kørte Brøndby sejren hjem, uden FC Nordsjælland for alvor blev farlige. I overtiden kunne både David Williams og Henrik Kildentoft sågar have scoret til 3-0, men FCN-keeperen hev gode redninger ud af ærmet.

Katongo

Chris Katongo jubler over sin første scoring.

Chris Katongo

Den nye profil formår at juble på behørig vis.

Katongo i elegant stil.

Velspillende debutant

Tom Køhlert overraskede flere med sin startopstilling til dagens kamp. Med Thomas Rytter og Mark Howard ude med karantæne, og Mikkel Bischoff der ikke er klar til kamp endnu, valgte Køhlert at give U-20 spilleren Anders Randrup debut for Brøndby, og det endda som venstreback. Blot 18-årige Randrup spillede en rigtig god kamp, kun med ganske få fejl, og han har al mulig grund til at være tilfreds med sin debut.

I det hele taget fungerede defensiven godt, med Retov og Lantz som de centrale, og lidt tilbagetrukkede centrale midtbanespillere, mens den nye konstellation med Kildentoft, Nielsen, Rasmussen og så Randrup stod godt på banen.

Der var ikke meget plads til en ellers dygtig FCN-offensiv, med Nordstrand som det største aktiv, men der var i det store hele ikke meget at se til for Stephan Andersen i Brøndby-målet.

Chris Katongo og Per Nielsen

Anfører Nielsen og Katongo jubler over forårets første mål i SAS Ligaen.

Målet løste op

Hvis 1. halvleg var fattig på chancer, var der flere af slagsen i 2. halvleg, hvor Katongos tidlige mål løste op for Brøndbys spil. Ericsson viste mere og mere fra sit udgangspunkt på venstrekanten, mens Katongo også skabte mere offensivt og Duncan sled og slæbte i front.

Over hele linjen blev der fightet for hver eneste bold og der var hele tiden flere spillere til at presse FCN's boldholdere. De teknisk dygtige gæster var i perioder godt med i kampen, men båret frem af det fantastiske hjemmepublikum, var det Brøndby der fortjent hev 2-0 sejren hjem.

Brøndby spiller Royal League-finale på torsdag, hvor F.C. København gæster Brøndby Stadion kl. 19:00. Næste SAS Liga-opgave er søndag, hvor holdet skal en tur til Viborg.