Brøndby i finalen efter forlænget spilletid

08.03.2007 21:31

En perle af et frisparksmål blev afgørende, da Brøndby IF spillede sig i Royal League-finalen på bekostning af SAS Liga-rivalerne OB. Stik mod spil og chancer kom gæsterne foran i 2. halvleg , men anfører Per Nielsen udlignede fortjent i slutningen af den ordinære spilletid med et hovedstødsmål.

I den forlængede spilletid sparkede Martin Ericsson Brøndby på finalekurs med et fantastisk frisparksmål, til stor jubel foran hele 10.732 tilskuere på et veloplagt Brøndby Stadion og den føring blev kørt sikkert i land.

I finalen skal Brøndby møde F.C. København, der sejrede 3-1 over Helsingborg i den anden semifinale. Finalen spilles næste torsdag, den 15. marts, kl. 19:00 på Brøndby Stadion.

Martin Ericsson

Martin Ericsson sparkede Brøndby i finalen med et fantastisk frisparksmål.

Åbne muligheder

Et tændt Brøndby-hold startede kampen rigtig godt, med nogle rigtig store muligheder. En veloplagt Spelmann serverede først bolden til Katongo, der fra få meters afstand hamrede bolden ind mod det åbne mål, men OB's Jonas Troest nåede at få hovedet i vejen. Og to minutter senere var Spelmann igen i oplæggerens rolle, men Duncan brændte den store hovedstødschance ved bagerste stolpe.

I det hele taget var det Brøndby der havde chancerne. Offensiven var velsmurt, med masser af bevægelse, teknik og frækhed var der nok at varme sig på, for de mere end 10.000 tilskuere. Katongo og Duncan fortsatte de gode takter, mens Ericsson, Spelmann og Mike gjorde det overbevisende.

Bag dem lå Lantz som en utrættelig maskine, der virkelig var en af banens bedste spillere. Forsvaret lukkede flot af og OB havde ikke én eneste farlig afslutning indenfor målrammen i kampen.

Per Nielsen

Per Nielsen viste klassen og headede Brøndby på 1-1.

Anføreren gik forrest

I 2. halvleg fortsatte tendensen fra 1. halvleg. OB'erne kæmpede godt, men Brøndby var bedre med bolden og Duncan var en af de Brøndby-spillere der havde muligheden for at komme på måltavlen, men igen reddede en OB-spiller bolden på stregen.

Midtvejs i halvlegen lykkedes det gæsterne at komme foran, godt hjulpet på vej af keeper Stephan Andersen, der tabte et harmløst frispark. Bolden landede før målstregen, hvor Howard forsøgte at tackle den væk. Han tacklede den dog ind på Andersen og selvmålet var en realitet.

Brøndby viste god moral og kæmpede sig tilbage i kampen. Ericsson slog et præcist indlæg, som anfører Per Nielsen udnyttede med en baghovedstødsscoring med godt 10 minutter igen. Den stilling hold og holdene skulle ud i forlænget spilletid.

Her trak Brøndby det længste strå. Ericssons flotte frisparksscoring fik Brøndby Stadion helt op at ringe og 2-1 føringen blev efterfølgende kørt flot hjem. Køhlert og co. kunne glæde sig over finaleplads og mere selvtillid inden SAS Ligaen ruller igen søndag, hvor FC Nordsjælland gæster Brøndby Stadion.

Stephan Andersen

Stephan Andersen tabte bolden og OB kom foran. Brøndby kom dog tilbage og vandt 2-1 efter forlænget spilletid.