Sejr over Horsens

27.05.2007 18:46

Brøndby vandt sæsonens sidste hjemmekamp i SAS Ligaen med 2-0 over AC Horsens, og cementerede dermed positionen som ligaens bedste hjemmehold.

Morten Duncan Rasmussen bragte Brøndby foran efter 30 minutter efter oplæg fra Chris Katongo og syv minutter inde i anden halvleg kom Katongo også på måltavlen, da han saksesparkede bolden i nettet efter hjørne.

10.132 tilskuere var på plads til sæsonens sidste kamp, en kamp hvor kun æren var på spil. Og mest ære af kampen havde hjemmeholdet, der tilspillede sig en lang række chancer i kampen. Især Duncan og Ericsson måtte se chancer af de helt store blive reddet af Horsens-keeper Søren Jochumsen, der trak gode redninger ud af ærmet.

Efter en halv times spil kunne landsholdsspilleren Duncan sætte sidste fod på et rigtig flot Brøndby-angreb, med god bevægelse og hurtige afleveringer. Katongo fik den i dybden, lagde den første gang ind i feltet, hvor Duncan i fuld fart udplacerede Jochumsen.

Det var Duncans SAS Liga-træffer nr. 15 i 19 kampe. Dermed er Duncan sæsonens tredjemest scorende spiller, trods det faktum, at han næsten kun har spillet halvdelen af kampene i sæsonen for fuld styrke.

Katongo på pletten

Anden halvleg var blot få minutter gammel, da Mikkel Bischoff fik headet bolden over til Chris Katongo ved bagerste stolpe. Hårdt presset fik angriberen sakse-sparket bolden i nettet, til stor jubel foran Faxe-tribunen.

Udover et par Horsens-chancer fordelt på begge halvlege, bl.a. en situation hvor Ali Gerba forsøgte at lobbe bolden over Stephan Andersen, var det Brøndby der kunne og burde have scoret flere mål.

Især Duncan havde en afbrænder af de helt store. Fra få meters afstand, og alene med keeperen, formåede den ellers så forstærke angriber ikke at passere Jochumsen.

Dermed sluttede kampen 2-0, og sæsonen blev rundet af med endnu en sejr på egen bane, hvor Brøndby har hentet størstedelen af pointene i tabellen, der viser, at Brøndby slutter sæsonen på en skuffende 6. plads.

Duncan

Duncan satte sidste fod på et gennemspillet angreb og bragte dermed Brøndby på sejrskurs.