Rode-Prisen til Emil Bakkendorff

27.05.2007 19:36

Viasat indstiftede sidste år "Rode-Prisen" på 250.000 kroner. Den gives hvert år til en person, der har været med til at fremme udviklingen i dansk fodbold, og hele fodbold-Danmark har været med til at indstille kandidater til prisen.
 
Rode-Prisen er opkaldt efter Divisionsforeningens mangeårige direktør, Claus Rode, der sluttede sin karriere i Divisionsforeningen den 11. juli 2006, og som døde efter længere tids alvorlig sygdom blot halvanden måned efter sin fratrædelse.

Claus Rode var gennem 17 år blandt andet arkitekten bag de tv-aftaler, der er indgået i forbindelse med divisions- og ligafodbold, og dermed er det i høj grad hans fortjeneste, at dansk klubfodbold har kunnet bevæge sig fra halvprofessionelle tilstande til fuld professionalisme.

- Emil Bakkendorff er en mand, der uegennyttigt har leveret en fantastisk indsats for dansk fodbold i almindelighed og Brøndby IF i særdeleshed. Han har forenet bredde- og elite-arbejdet, og har været en vigtig del af det projekt, der i en årrække udfordrede middelmådigheden og satte en høj overligger for dansk fodbold. Og det har han været uden at kappe forbindelsen til fodboldens rødder, lyder det i begrundelsen for at tildele Emil Bakkendorff prisen.

Rode - en inspirator

Rode-Prisen uddeles hvert år i den sidste runde i SAS Ligaen, og første gang bliver altså i dag. En af de første modtagere er den mangeårige Brøndbyleder, tidligere generalsekretær i Brøndby IF, sikkerhedschef og forretningsfører Emil Bakkendorff som modtager 100.00 kr. og et diplom som et tegn på hæderen.

- Normalt er jeg ikke så meget for priser og den slags, men at få en pris som bærer Claus Rodes navn er alligevel noget helt særligt. Claus har betydet så meget for udviklingen af dansk fodbold, og så havde han det der inspirerende gå-på-mod der fik ham til at kæmpe for en sag indtil han havde nået sit mål, fortæller en stolt Emil Bakkendorff.