Pokalvinderne besejret

20.05.2007 17:35

De nykårede pokalvindere fra OB blev her til eftermiddag besejret 1-0 på Brøndby Stadion efter en tempofyldt og medrivende SAS Liga-kamp. Morten Duncan Rasmussens headede kampens eneste mål i kassen i 1. halvleg i en kamp, der bød på målchancer i begge ender.

Anfører Per Nielsen satte i dag ny Superliga-rekord ved at spille kamp nr. 372 i landets bedste række. Nielsen og holdkammeraterne kunne sammen med 16.258 tilskuere glæde sig over sejren mod pokalvinderne, og medalje-aspiranterne, i sæsonens næstsidste hjemmekamp.

Lovende indledning

Op til kampen glædede cheftræner Tom Køhlert sig over, at han endelig havde udsigt til at kunne vælge imellem spillerne i truppen. Der er styr på skadessituationen og tre mand var tilbage fra en karantænedag, Lantz, Nielsen og Rytter. Op til kampen måtte Martin Ericsson melde fra med en skadet ryg, men det ændrede ikke ved, at Køhlert kunne blande sine kort.

Og med flere rutinerede spillere i startopstilling, og Mikkel Bischoff tilbage fra start og Anders Randrup som venstre back, så det rigtig godt ud for Brøndby. Bischoff gjorde det godt ved siden af rekord-holder Nielsen, mens Randrup nok engang spillede en flot kamp på den uvante plads som venstreback.

Opgøret fik en lovende indledning, med frisk, optimistisk og tempofyldt angrebssøgende spil fra begge hold. Duncan blev dømt tvivlsomt offside på en friløber, Katongo blev sparket i maven på en halv friløber, mens Lantz måtte se sin afslutning blive blokeret af Duncan. Og netop Duncan bragte sig selv i fokus efter et kvarters spil. Angriberen timede sit opspring perfekt og headede flot Daugaards frisparksindlæg over i det lange hjørne til Brøndby-føring.

Kort efter var Chris Katongo tæt på i to omgange, men OB fik afværget tæt inde under mål. I den anden ende var der også chancer til OB, heriblandt et Kim Christensen-forsøg, som Bischoff reddede lige før målstregen. Herefter gik tempoet en smule ud af halvlegen, hvor OB fremtvang en hel del hjørnespark.

Morten Duncan Rasmussen

Duncan headede Brøndby på sejrskurs - med sit 14. mål i SAS Ligaen i denne sæson.

Defensiven holdt

2. halvleg var blot få minutter gammel da Kim Christensen havde muligheden for at udligne. Christensen rundede Stephan Andersen på en friløber, men sparkede efterfølgende bolden i sidenettet med ydersiden.

Og halvlegen bød på flere chancer. Katongo og Rasmussen havde et par langskud, mens Duncan fik en mega chance serveret af Katongo, men Onyszko blokerede Duncans venstrebens spark.

Få minutter senere satte Lantz tempo op gennem banens midte, og spillede den bredt til Katongo i fri position. Katongo passerede Onyszko, men bolden tog sidenettet.

De sidste tyve minutter pressede OB på, med den tidligere Brøndby-spiller Johan Absalonsen, som den største trussel, men udover et par løse muligheder, formåede OB'erne ikke at true Andersen i Brøndby-målet.

Dermed hentede Brøndby sejren og de tre point. Næste opgave for Brøndby venter i Silkeborg på onsdag og herefter sluttes sæsonen af med hjemmekampen mod Horsens næste søndag.