Nederlag til FCK

09.05.2007 22:42

Brøndby IF tabte sæsonens sidste "New Firm"-opgør, foran 25.083 tilskuere på Brøndby Stadion. F.C. Københavns Marcus Allbäck scorede kampens eneste mål i første halvleg, hvor han headede bolden i mål bag Stephan Andersen.

Mod kampens slutning kunne Brøndby ikke udnytte at være en mand mere på banen, efter FCK's Tobias Linderoth blev vist ud efter sit andet gule kort. Dermed tabte Brøndby en sjælden hjemmekamp, mens F.C. København endegyldigt sikrede sig Danmarksmesterskabet.

God start

Opgøret blev sparket godt i gang, med højt tempo, mange nærkampe og masser af intensitet. For Brøndby fik unge Jacob Berthelsen også en god start, på den uvante plads som venstreback, hvor han fik sat et par rigtig gode tacklinger ind på især Jesper Grønkjær, der var i græsset flere gange i løbet af kampen.

Som halvlegen skred frem tabte kampen dog pusten en anelse, og FCK fik langsomt ædt sig ind i kampen, og havde også de største chancer. Grønkjær måtte bl.a. se et hovedstød prelle af på overliggeren, mens Kim Daugaards forsøg på et lob fra 40 meter var det farligste Brøndby havde at byde på i 1. halvleg.

Efter en halv times spil bragte gæsterne sig foran, efter en dødbold, hvor Michael Gravgaard headede et frispark på tværs til Marcus Allbäck der i fri position kunne passere Stephan Andersen i Brøndby-målet.

Tifo

Tifo til spillerne.

Martin Spelmann

Spelmann startede på venstrekanten.

Få chancer - ingen mål

Efter FCK's føringsmål kunne gæsterne trække sig længere tilbage på banen og Brøndby havde store problemer med at komme til de oplagte chancer. Et par lige ved og næsten-muligheder var det tætteste Brøndby kom på målchancer, bl.a. var Morten Rasmussen milimeter fra at heade en bold i mål ved bagerste stolpe.

Det blev, som de fleste arvefjendeopgør, en kamp med masser af nerve og intensitet. Dommer Claus Bo Larsen måtte således hive det gule kort op af lommen otte gange og det røde en enkelt gang. Linderoth fik matchordre for sit andet gule kort, da han væltede Katongo omkuld i en kontrachance.

En mand mere til trods lykkedes det ikke Brøndby at udligne, og dermed tabte Brøndby hjemmekampen mod FCK 0-1. Gæsterne derimod kunne fejre mesterskabet foran Brøndbys fans, der leverede en god præstation på lægterne.