Første sommerkamp i aften

30.05.2007 10:06

I aften kl. 19 spiller Brøndby IF årets første sommerkamp. Modstanderen er FC Sydfyn, og kampen spilles på Høje Bøge Stadion i Svendborg. Brøndby IF har gennem årene brugt sommerkampene til at vise de blå-gule farver rundt omkring i Danmark, så klubbens mange tusinde fans landet over får mulighed for at møde deres helte.

FC Sydfyn, som Brøndby IF altså møder i aften på Fyn, er lidt speciel i sommerkamp-sammenhæng. Klubben blev i 1996 stiftet af Cafer Koyuncu som fik ideen til en multietnisk fodboldklub. Klubben startede med en ren tyrkisk bestyrelse, men idéen var at det skulle i fremtiden være en fodboldklub for alle. En multietnisk fodboldklub, hvor foldbolden skulle lette integrationen.

Klubben blev hurtig til en succes og fik 3 senior- og 3 ungdomshold. Der var over 50 medlemmer i klubben og det tegnede godt for fremtiden. Klubbens 1. hold rykkede op i serie 3. Ungdomsholdende blev til en succes og fusionerede  sig sammen med en anden klub til et drengehold. Ideen var at spille højere rangeret fodbold og vinde trofæer. Klubben rykkede op i serie 2 og klarede sig flot. Men efter 2 sæsoner i serie 2, rykkede holdet ned i serie 3.

Sidste år spillede Brøndby IF bl.a. sommerkam mod Skovlunde.

Sidste år spillede Brøndby IF bl.a. sommerkamp mod Skovlunde.

Nyt trænerteam, nye talentfulde spillere og en god bestyrelse skulle der til, hvis klubben skulle stadig eksistere. Ali Hoodaji som var med i klubben helt fra start, overtog klubbens ledige trænersæde sammen med Ecevit Diken. Han fik talentfulde spillere til klubben, og det blev til en succes med oprykning til følge. Netop nu indtager FC Sydfyn 7. pladsen i Serie 2.

Det er assistenttræner Peder Siggaad som leder tropperne i aften på Høje Bøge Stadion og med sig har han hele Brøndbytruppen minus seks landsholdsspillere.

Ekstra