Nederlag i sæsonpremieren

18.07.2007 20:58

Brøndby IF startede den nye SAS Liga-sæson med et nederlag, da Esbjerg fB sejrede 1-0 foran 11.008 vidner på Blue Water Arena. Et tvivlsomt dømt straffespark blev udnyttet af hjemmeholdets Jesper Jørgensen i 2. halvleg.

Mens Peter Madsen måtte melde fra med en skadet ryg, var der officiel debut til Stefan Gislason og Tobias Mikkelsen. De viste i glimt klassen og var blandt Brøndbys bedste, men overordnet set var det en skuffende Brøndby-resultat i premierekampen.

Esbjergfansene klappede, og Brøndbyfansene sang - og så var rollefordelingen på plads.

Brøndby virkede fra starten af kampen opsatte på at revanchere sidste års dårlige udebane-resultater, og de blågule dominerede kampens første 10 minutter, hvor særligt Tobias Mikkelsen kom frem til en del chancer.

Efterhånden som halvlegen skred frem, overtog Esbjerg imidlertid spillet, og Brøndby var flere gange heldige med ikke at komme bagud, men Stephan Andersen i målet var en sikker sidste skanse.

Tobias Mikkelsen

Tobias Mikkelsen havde flere gode ryk langs linjerne.

Tvivl om straffe

Kort før pausen kunne dommer Anders Hermansen have dømt straffe til Brøndby, da Tobias Mikkelsen væltede i feltet, men i stedet blev den unge debutant præsenteret for en advarsel for film.

Et kvarter før tid kom straffesparket så, men denne gang var det til fordel for Esbjerg. Martin Ericsson væltede en Esbjerg-spiller uden for feltet, men dommeren pegede på straffe-pletten og så kunne Jesper Jørgensen score kampens eneste mål efter en anden halvleg, der var særdeles jævnbyrdig og indtil målet uden de helt store chancer.

Duncan

Duncan i luftduel.

Efter målet kom både Chris Katongo og Martin Retov på banen, men det hjalp ikke det store, og Brøndby måtte rejse fra det vestjyske uden point.

Glædeligt var det at se den ellers skadesplagede Kasper Lorentzen holde en hel kamp i SAS Ligaen, ligesom det efter kampen var godt at høre det tredje nyindkøb Peter Madsen fortælle, at han idag ikke var 100 procent klar, men at han er klar til at spille på lørdag mod FC Nordsjælland.