FCM optakt

27.07.2007 12:56

Brøndby trænger til sejr, og den skal helst komme søndag i Herning, hvor hjemmeholdet, FC Midtjylland, byder velkommen.

Den indbyrdes statistik er desværre ikke for god ved Brøndby IF forud for søndagens opgør,  da den seneste sejr i indbyrdes opgør mellem de to klubber faldt helt tilbage i oktober 2005, hvor det godt nok også blev hele 5-0 til hjemmeholdet på Brøndby Stadion.

Siden da har de to klubber mødt hinanden fire gange, og her har FC Midtjylland hentet to sejre på henholdsvis 2-0 og 3-1, mens de to øvrige opgør er endt i pointdeling ? i begge tilfælde med resultatet 1-1.

Duncan tror på det

Når det gælder kampe mellem de to mandskaber på FC Midtjyllands hjemmebane, har fru Fortuna heller ikke just været i gavehumør over for det gæstende hold. Brøndby IF har således den først sejr til gode på SAS Arena, selvom det har været tæt på de to seneste gange. Den negative statistik er dog ikke noget, der bekymrer Morten Duncan Rasmussen:

- Jeg har spillet derovre masser af gange, og jeg har da både vundet og selv scoret flere gange i Herning, også for Brøndby. Jeg kan godt lide at spille derovre, og jeg håber naturligvis at min egen statistik derovre fortsætter. Der skal arbejdes for det, men selvfølgelig går vi i udgangspunktet efter alle tre point. Vi har fået en ok spillemæssig start, og vi bliver meget bedre, fortæller Duncan forud for søndagens opgør. 

På SAS Arena siger statistikken også to sejre til FCM og to uafgjorte samt en målscore på 7-3 til hjemmeholdet.

Det er næsten præcis det omvendte billede af de to holds møder på FCM's gamle hjemmebane, Ikast Stadion, hvor Brøndby hentede to sejre og tre uafgjorte. Oveni kommer, at Brøndby aldrig tabte en Superligakamp til FC Midtjyllands forgænger, Ikast fS.

Udebanestatistik og indbyrdes opgør taler altså for en svær kamp, men på den anden side.. Det udehold, der stiller op på søndag har ikke spillet på banen før, så der venter under alle omstændigheder en spændende kamp, hvor Brøndby-truppen vil gøre alt for at hive 3 point hjem.

Duncan og Mikkelsen

Duncan ser frem til kampen mod FC Midtjylland.