Esbjerg-kampen statistisk set

18.07.2007 10:58

Efter ugers længsel og venten, løber Brøndbyspillerne i aften på banen til sæsonens første officielle kamp. Og efter en god opstart er der optimisme i Brøndby-lejren forud for sæson-premieren på Blue Water Arena i aften. En vanskelig kamp venter mod et Esbjerg-mandskab, der er blevet forstærket i i løbet af sommeren.

Brøndby og Esbjerg har mødt hinanden 21 gange i SAS Ligaen, og Brøndby fører statistikken med 11 sejre mod esbjergensernes blot tre. Målscoren lyder på 40-21 i Brøndbys favør. Ser man isoleret på kampene i Esbjerg, har Brøndby fire sejre, fem uafgjorte og blot ét nederlag, hvilket ligger langt tilbage. Brøndby har således ikke tabt i Esbjerg siden 7. maj 2000, hvor det blev 0-2. I sidste sæson sluttede det eneste opgør i Esbjerg 1-1.

Martin Retov

Statistisk set har Martin Retov og holdkammeraterne haft et god tag på Esbjerg, men i sidste sæson hentede de blå-gule ikke én eneste udesejr. I aften sparkes en ny sæson i gang, og det bliver på udebane mod et forstærket Esbjerg-hold.

Første udepremiere i 5 år

Brøndby kan, udover at bryde et kedeligt udebanekompleks, lave premierehattrick, hvis det lykkes at besejre Esbjerg i sæsonens første kamp i aften. Sidste sæson blev Vejle slået med 2-1 i premieren, mens FC Midtjylland blev besejret 3-0 sæsonen før. Det er første gang siden 2002, Brøndby indleder sæsonen på udebane. Dengang blev Silkeborg slået med 3-0.

Brøndby har i øvrigt sit første pointtab til gode, når det gælder premierekampe på fremmed græs.

Tidligere premierekampe på udebane

  • 16.03.91 AGF 1-2 Brøndby IF
  • 01.08.93 Næstved IF 1-2 Brøndby IF
  • 30.07.95 Vejle BK 1-3 Brøndby IF
  • 27.07.97 Lyngby FC 1-7 Brøndby IF
  • 26.07.97 B 93 1-5 Brøndby IF
  • 27.07.02 Silkeborg IF 0-3 Brøndby IF
  • 18.07.07 Esbjerg fB ?-? Brøndby IF

Duncan

Duncan og co. møder i aften Esbjerg fB i SAS Liga-premieren. Det bliver samtidig Brøndbys første premiere-kamp på udebane i fem år.

Madsen tilbage til gerningsstedet

Det sætter formentlig gang i minderne for såvel Brøndby-fans som klubbens tilbagevendte angriber, Peter Madsen, når de blå-gule i aften tager hul på den nye sæson i SAS Ligaen. Brøndby møder nemlig Esbjerg i 1. runde, og et tidligere møde i det vestjyske står stadig som den største udesejr i Superligaens historie ? og med "Magic" i en absolut hovedrolle.

26. august 2001 pulveriserede Brøndby oprykkerne fra Esbjerg med hele 7-0, og helt frem til mesterskabet i 2005 stod det som Brøndbys største ligasejr til dato. De blå-gule gæster førte 3-0 ved pausen, og yderligere fire mål var scoret, inden Tonny K. Poulsen havde fløjtet for sidste gang i kampen. Peter Madsen så sig ikke tilbage, da først kampen blev fløjtet i gang, og tre af Brøndbys mål blev sat ind af netop Madsen.

I øvrigt er de øvrige målscorere fra den kamp stadigvæk aktive i truppen. Per Nielsen (2), Mads Jørgensen (1) og Ruben Bagger (1) kom også på tavlen, og kun sidstnævnte er ikke med i truppen til kampen.

Peter Madsen og Mads Jørgensen

Peter Madsen, Mads Jørgensen og Ruben Bagger i baggrunden kom på måltavlen da Brøndby for år tilbage besejrede Esbjerg 7-0 på udebane.