En fremragende halvleg var ikke nok

21.07.2007 19:48

Efter en fremragende 1. halvleg, hvor Tobias Mikkelsen og Martin Ericsson scorede i sæsonens første hjemmekamp, lykkedes det gæsterne fra FC Nordsjælland at score to gange i 2. halvleg. Dermed blev Brøndby snydt for sæsonens første sejr. Henrik Kildentoft, der netop er skiftet fra Brøndby IF, var manden der headede FC Nordsjælland på 2-2 kort før tid.

Hvor 1. halvleg i dén grad stod i Brøndbys tegn, med sprudlende og flot offensiv fodbold, var 2. halvleg langt mere jævnbyrdig, med målchancer i begge ender. En personlig fejl kort inde i 2. halvleg blev straffet af Martin Bernburg, mens altså den tidligere Brøndby-spiller Henrik Kildentoft udlignede tæt på slutfløjtet. Status efter de to første kampe er 1 point på kontoen.

Ericsson og Mikkelsen

Tobias Mikkelsen finder Ericsson der bringer Brøndby på 2-0. En føring der kun holdt til kort ind i 2. halvleg.

Gensyn

Efter onsdagens premierenederlag i Esbjerg var spillerne opsatte på at revanchere det mod et FC Nordsjælland-mandskab, der åbnede deres sæson med en sejr over F.C. København. Brøndby-spillerne virkede særdeles opsatte under opvarmningen og det samme gjorde fansene, der fulde af forventning var mødt op til sæsonens første hjemmekamp. En af de spillere der fik det største bifald var Peter Madsen, der spillede sin første kamp siden skiftet tilbage til Brøndby IF.

Og da først dommer Anders Hermansen havde fløjtet kampen i gang, var de blå-gule klar til kampen. Efter en jævnbyrdig åbning, med en stor chance til Martin Ericsson, overtog Brøndby det meste efter et kvarters spil. Og der blev åbnet op for virkelig flot spil.

Tobias Mikkelsen

Tobias Mikkelsen fik flere gang folk op af stolene med sine fantastiske driblinger. Desværre rakte et mål og en assist ikke til sejr.

Mikkelsen i hopla

Defensiven stod godt, Gislason var bølgebryder på den defensive midtbane, mens Marcus Lantz foran ham var i storform i 1. halvleg. Offensivt skiftede Madsen, Ericsson og især Tobias Mikkelsen til at brilliere.

Og netop Mikkelsen var 1. halvlegs helt store oplevelse. Han fik masser af plads i et kontraangreb og satte højt tempo. I fuld fart afsluttede han fladt fra feltet kant og afslutningen røg over i det lange hjørne, helt op af stolpen.

Og senere i halvlegen var han i oplæggerens rolle, da han fik driblet og løbet sig forbi Allan Olesen. Mikkelsen spillede den skråt tilbage i feltet, hvor Martin Ericsson kunne sparke den mellem benene på Kris Stadsgaard og ind i nettet.

Chancer var der nok af foran FC Nordsjællands mål. Kun få gange blev Stephan Andersen testet i den modsatte ende. Peter Madsen havde flere gode tilbud, bl.a. et fremragende hovedstød under overliggeren, Ericsson havde en stor afbrænder, mens den største dog faldt til Morten Duncan Rasmussen. Han sparkede en ripost langt over mål, efter Mikkelsen flot havde afsluttet på indersiden af stolpen.

Tifo

En flot tifo modtog spillerne da de løb på banen. Der var 9865 tilskuere til sæsonens første hjemmekamp.

Fejlene straffet

Brøndby gik til pausen med et solidt overtal i såvel spil som chancer, og med et særdeles veloplagt Brøndby Stadion i ryggen, men 2. halvleg var blot få minutter gammel før FCN blev lukket ind i kampen igen. Anfører Per Nielsen missede en tilbagelægning, som Marcus Pode opfangede. Han prikkede den til Martin Bernburg, der sparkede bolden imellem Nielsen og Bischoff inde foran mål.

Og den scoring gav gæsterne fornyet tro på egne evner, og halvlegen blev langt mere jævnbyrdig, med angreb mod begge mål. Stephan Andersen havde flere gode redninger og det samme kan også siges om Kim Christensen i den anden ende. Og indersiden af stolpen var tilmed imod Per Nielsen, der måtte se et hovedstød tage stolpen og gå på tværs af målet.

Og Brøndby havde mulighederne for at lukke kampen med en scoring til 3-1, men den udeblev, og i stedet lykkedes det Morten Wieghorsts unge mandskab at fremtvinge udligningen. Et frispark helt ude ved hjørneflaget blev, fem minutter før tid, sparket ind omkring det lille felt, hvor den tidligere Brøndby-spiller Henrik Kildentoft kunne dirigere bolden over i det lange hjørne, til 2-2. Og det blev kampens slutresultat.

Dermed forspildte Brøndby chancen for at sætte de første tre point ind på kontoen. Specielt skuffende med tanke på den 1. halvleg, hvor der var chancer til både 3-0, 4-0 og 5-0. Næste opgave for Tom Køhlerts mandskab i SAS Ligaen står næste søndag, på udebane mod FC Midtjylland. Onsdag spilles der dog træningskamp i Herfølge som led i Morten Cramer-købet.

Gislason

I store perioder havde hjemmebanedebutanten Stefan Gislason godt styr på den defensive midtbane og islændingen spillede en solid kamp.