2-1 sejr over Auxerre

11.07.2007 20:56

Det blev på mange måder en stor aften på Brøndby Stadion, da den anden udgave af Kjeld Rasmussen Cup blev afviklet. Foran imponerende 15.889 tilskuere blev Thomas Kahlenbergs franske klub AJ Auxerre besejret 2-1 og ved begge mål, var det de nye spillere der var i fokus.

Peter Madsen scorede smukt allerede efter 4 minutters spil, og i anden halvleg var Tobias Mikkelsen manden bag det straffespark, begået mod Lantz, som Per Nielsen sikkert udnyttede til slutresultatet 2-1. Efter kampen kunne en veloplagt anfører Per Nielsen modtage vandrepokal som det synlige bevis på, at Brøndby IF i år er vinder af Kjeld Rasmussen Cup. Og sæsonens første titel er i hus.

Per Nielsen

Kjeld Rasmussen og Per Nielsen med Kjeld Rasmussen Cup-trofæet.

Flyvende fra start

De mange tilskuere fik fuld valuta for pengene. Det nye Brøndby-hold, til lejligheden klædt i den nye udebanetrøje, startede kampen stærkt. Kasper Lorentzen var tilbage og med et fræk lille fodfinte, snød han sin modstander for derefter at spille Peter Madsen, der med et følt spark fra 25 meter sendte bolden over i det lange hjørne. I det hele taget var Peter Madsen en af de store oplevelser med god boldbehandling og flot holdarbejde. Han fik et af dagens største bifald fra et tændt Brøndby Stadion.

Auxerre spillede godt i 1. halvleg, anført af en helt igennem suveræn Thomas Kahlenberg, der var arkitekten bag alle fransmændenes angreb. Således sendte han også den polske landsholdsspiller Jelen fri i dybden efter en lille halv time, og så stod der 1-1 på storskærmene.

Peter Madsen

"Magic" var tilbage - og startede med maner. Et fantastisk flot langskudsmål satte Brøndby godt i gang.

Forinden da havde dagens keeper, Michael Tørnes, der vikarierede for en skadet Stephan Andersen, imponeret med flere flotte redninger. En fodparade og senere redninger i luften hvor Auxerre brændte i tre forsøg.

I pausen skiftede Køhlert fire mand ud og i løbet af 2. halvleg kom alle otte markspillere på bænken i aktion. Peter Madsen og Tobias Mikkelsen blev begge afløst efter en time. Tobias Mikkelsen var en af de positive overraskelser og at dømme ud fra dagens kamp, forstår man hvorfor Køhlert vurderer ham til at være en af Nordens største wing-talenter.

Mikkelsen tørrede flere gange sin direkte modspiller og i 2. halvleg trak han frækt til baglinjen, hvor han så fandt Lantz i feltet. Straffespark, som anfører Per Nielsen udnyttede.

Per Nielsen

Anfører Nielsen hamrede sejren ind på straffespark.

Stefan Gislason var den tredje nye mand på Brøndby-holdet. Et par fejlafleveringer i starten af kampen fjernede ikke indtrykket af en absolut godkendt indsats af islændingen, der især i 2. halvleg fandt sig rigtig godt til rette på den defensive midtbane, lige foran forsvaret. Rolig og hele tiden spilbar og så var der god fart på afleveringerne til backerne og kanterne.

Alt i alt var der meget godt at tage med fra kampen. Med blot en uge til SAS Liga-starten i Esbjerg, gav aftenens kamp en lille forsmag på hvad der venter i den kommende sæson. Det nye Brøndby-hold leverede en lovende indsats i dag, og iført den nye udebanetrøje er Brøndby-spillere klar til en ny sæson med store ambtioner.