Siggaard: Vi skal finde rytme

19.01.2007 11:38

Tidligere har han været træner for både Brøndbys kvinder samt ITU-træner i klubben. I sommer blev han rykket op som assistenttræner for førsteholdet og fra januar af var det så en ny cheftræner, han skulle samarbejde med. Peder Siggaard er glad for samarbejdet med Tom Køhlert, som da heller ikke er fremmed for ham at arbejde sammen med.

Peder Siggaard

Peder Siggaard har tidligere arbejdet med Tom Køhlert.

Godt samarbejde med Tom

- Jeg har arbejdet med Tom i de sidste fire år, så det er nemt at falde ind i samarbejdet med ham, for vi har nogle automatismer, vi lynhurtigt kan falde i, og det gør det jo let, forklarer Siggaard efter torsdagens tidlige træning.

- Vi kender hinanden så godt efterhånden, at når den ene siger noget, så står den anden og kigger åndssvagt på én og siger, det var lige det, jeg skulle til at sige, griner Siggaard, der som ITU-træner var at finde på træningsbanen med U-20 træner Tom Køhlert indtil i sommer og to og et halvt år bagud, selvom holdleder Jan Ritzau mener, at det må have været tilbage i 1837, da Siggaard har lidt svært ved at huske, hvornår det var.

Ekspert i dødbolde

Siggaard indrømmer, at der er forskelle på hans rolle nu og i efteråret, men kigger nu udelukkende fremad. Ved torsdagens træning var det Siggaard, der stod for taktikken i forbindelse med dødbolde, og det er da også en af hans arbejdsopgaver. Det ville være dumt at afsløre de finere detaljer i taktikken, men der var ikke blot tale om at genopfriske gamle dødboldsmuligheder.

- Det var lidt noget nyt, lyder det fra Siggaard, der finder træningen i dødbolde vigtig.

- Jeg kan ikke huske, hvor mange procent det er, der bliver scoret på dødbolde, men det er mange. Hver gang en kamp den vipper, så bliver den afgjort på dødbolde, mener Siggaard, der dog ikke vurderer, at der fremover vil blive brugt mere tid på dødbolde, end klubben tidligere har gjort.

Peder Siggaard

Peder Siggaard på træningsnbanen.

Næste modstander

Onsdag aften var Siggaard sammen med flere af de andre Brøndby-ledere ude for at se turneringens første kamp mellem Rosenborg og Rapid Bukarest. En kamp som rumænerne vandt efter straffe.

- Det var en god kamp. den endte 0-0. Det var to gode hold, men også to hold, der var præget af, at de var på træningslejr. De var lidt stivbenede til sidst. Det var sådan en kamp, man kunne forvente på det her tidspunkt af sæsonen. Vi bruger ikke så meget tid på modstanderen, men det var mere for at få en ide om niveauet til kamp nummer to mod Rapid, og de skiftede syv mand i pausen, fortæller Siggaard.

Gårsdagens kamp blev i øvrigt overværet af José Maria Bakero, der var ude at kigge på spillere, men også lige fik hilst på Per Bjerregaard, som han kender fra forhandlingerne omkring Morten Skoubo. Også en anden tidligere Barcelona-spiller, Hristo Stoichkov, menes at ville overvære kampe i turneringen.

Dagens kamp

Fredag gælder det så Brøndbys anden kamp, mod Rapid Bukarest, og målet er klart.

- Jeg forventer, at vi finder noget rytme i vores spil, og at vi får styr på den defensive organisation. Vi aner ikke, hvor modstanderen står. Det er et rigtig godt hold, men hvor de står træningsmæssigt, ved vi ikke. Det er også ligegyldigt, for det handler om, at vi selv får arbejdet med nogle ting, fortæller Siggaard, der er imponeret af sin spillertrup.

- Det imponerer mig, at selvom vi har trænet hårdt i et stykke tid, så bliver de ved med at klø på med krum hals og højt humør. Selvfølgelig er de lidt stivbenede ind imellem, men der er ikke nogen, der hænger med hovedet, lyder det.

Bordtennis

På et møde omkring frokost får spillerne besked om, hvem der er i startopstillingen. Ellers skal spillerne bare hvile og have lidt frokost, og assistenttræneren regner da heller ikke med, at det bliver i dag, han får udfordret Tom Køhlert i bordtennis. Cheftræneren forklarede ellers onsdag, at han kunne vinde over Siggaard bare med skaftet.

- Vi har ikke været på banen endnu. Jeg tror ikke, han tør. Jeg tror også, det er bedst for ham, at vi ikke spiller, griner Siggaard.