Sejr efter straffespark

19.01.2007 17:17

Torsdag blev det til et 4-5-nederlag til Shakhtar Donetsk, og der kunne let være faldet det dobbelte antal mål. Fredag spillede Brøndby så 0-0 mod Rapid Bukarest og antallet af chancer var heller ikke stort i aftenens kamp på Estadio Municipal i Maspalomas. Brøndby vandt dog 5-4 på straffe.

I forhold til torsdagens kamp havde Henrik Kildentoft afløst den syge Thomas Rytter, mens Mads Jørgensen, Ruben Bagger og Stefan Schmidt spillede i stedet for Kim Daugaard, Morten Duncan Rasmussen og Mike Jensen. For Ruben Baggers vedkommende var det første kamp siden en 2. divisionskamp tilbage i maj måned 2006.

Det tunge trofæ som Brøndby altså ikke får med hjem i år.

Det tunge trofæ som Brøndby altså ikke får med hjem i år.

Samme Bagger var tæt på at gøre det til 1-0, da Stephan Andersen godt hjulpet af en pæn medvind spillede Ruben Bagger næsten fri direkte på udspark. I medløb halvflugtede Bagger dog bolden forbi mål. I samme periode slog Thomas Rasmussen et godt hjørne og bolden dansede inde omkring stregen. Rapid Bukarest havde et frispark fra samme position, hvor Shakhtar Donetsk scorede i går, men rumænerne følte bolden over mål. En stikning i dybden mellem Mikkel Bischoff og Thomas Rasmussen tvang Stephan Andersen til en forholdsvis simpel redning, men ellers skete der ikke det store i en halvkedelig første halvleg.

Stephan Andersen fik en nøglerolle i dagens kamp.

Stephan Andersen fik en nøglerolle i dagens kamp.

Det var dog værd at bemærke, at Per Nielsen slog nogle gode lange og præcise sideskift, mens Mikkel Bischoff fortsat imponerer med sin spillende forsvarsfacon. Thomas Rasmussen og Henrik Kildentoft foretog også mange offensive løb, men det var ikke altid, de modtog bolden. Stephan Andersen imponerede med lange udspark, og var også mere højtråbende med sine "Jeg har" end i gårsdagens kamp. Som en af de få kunne han således overdøve de omkring 20 meget støjende Rapid-fans, der sad med fløjter og båthorn og råbte på deres helte.

I pausen afløste Mike Jensen Ruben Bagger og Asbjørn Sennels kom ind i stedet for Thomas Rasmussen. Anden halvleg blev dog ikke meget mere underholdende end første. Rumænerne fik et par hjørnespark, hvor David Williams var som eneste mand blev holdt fremme. Marc Olsen og Mark Howard kom ind i stedet for David Williams og Mikkel Bischoff, men ellers skete der ikke meget før i de afsluttende minutter. Her fyrede Stefan Schmidt godt af udefra, og også Martin Retov havde en kvalificeret afslutning, der blev klaret til hjørne, men rigtig farligt blev det aldrig.

Spil på midten

Spil på midten

Dermed sluttede kampen 0-0. I straffesparks-konkurrencen, der i Maspalomas Cup spilles uanset resultatet, lykkedes det Brøndby at vinde 5-4. Martin Retov, Mads Jørgensen, Marcus Lantz, Mike Jensen og Per Nielsen scorede alle på deres forsøg , og da rumænerne sparkede forbi på deres fjerde spark, var sagen klar.

I den anden kamp vandt Shakhtar Donetsk 2-0 over Rosenborg. Dermed slutter Brøndby Maspalomas Cup 2007 som nummer tre.

Brøndbys startopstilling

S. Andersen

H. Kildentoft - P. Nielsen - M. Bischoff - T. Rasmussen

S. Schmidt - M. Lantz - M. Retov - M. Jørgensen

D. Wiliams - R. Bagger

På bænken

M. Tørnes
M. Howard
M. Rasmussen
A. Sennels
M. Olsen
M. Jensen
K. Daugaard

Indskiftninger

M. Jensen/R. Bagger (46.)
A. Sennels/T. Rasmussen (46.)
M. Howard/M. Bischoff (59.)
M. Olsen/D. Williams (74.)