Let træning og Cramer tilbage

19.01.2007 13:58

Det var dagen derpå efter gårsdagens 4-5-nederlag til Shakhtar Donetsk, da Brøndby-truppen her til formiddag atter trænede på kampbanen på Estadio Municipal i Maspalomas. Men samtidig venter en ny kamp allerede sidst på eftermiddagen, denne gang med rumænske Rapid Bukarest som modstander. Dagens træning var ganske let og blev gennemført med højt humør.

Spillerne glade

Også cheftræner Tom Køhlert var i fint humør efter comeback-kampen.

- Jeg fornemmer, at spillerne var glade for at møde et så godt hold som Shakhtar Donetsk og også glade for at slippe med det højst opnåelige resultat, fortæller Køhlert, der også kunne bruge kampen som forberedelse på lidt længere sigt til en eventuel deltagelse i europæisk fodbold.

- Der er ingen danske hold, der spiller 3-5-2, men nu ved vi, hvordan vi skal forholde os mod hold, der spiller det system, fortæller han og allerede fredag får spillerne chancen endnu engang, da Rapid Bukarests træner er søn af Shakhtar Donetsk-træner Lucescu og derfor også spiller 3-5-2. Kampen mod Shakhtar gav i det hele taget grund til optimisme for Køhlert.

- Hvis vi har fire så gode boksspillere, så vil jeg ikke klage, lyder det fra cheftræneren.

Fødselsdagsbarn legede med

Til fredagens træning var der dog ingen form for afslutningstræning. Brøndby afløste Rosenborg på banen klokken 10 lokal tid, og efter lidt småbold satte fysisk træner René Skovdahl gang i lidt let løb, og derefter var det tid til smidighedsøvelser i alle mulige varianter.

Da det var overstået blev spillerne delt i to grupper og spillede syv-mod-to. Her var holdleder Jan Ritzau inviteret med i legen, og om det var en gave til spillet eller holdlederen skal være usagt, men sikkert er det i hvert fald, at Ritzau fylder 40 år idag.

Cramer ankommet

Mens spillerne hyggede sig med den leg, var målmændene i gang med målmandstræning. Morten Cramer ankom torsdag aften til Maspalomas og havde øvelser med til Stephan Andersen og Michael Tørnes. Drillende blev det fortalt Stephan Andersen, at det vist også var nødvendigt efter at have lukket to gange fem mål ind i debuten.

Cramer så ud til at gøre særligt meget ud af, at målmændene skulle være stærke vokalt, og ordene "jeg har" blev råbt igennem den varm luft et utal af gange, selvom ingen spillerde var i umiddelbar nærhed.

Målmændene

Morten Cramer er ankommet på Gran Canaria. Her i selskab med Stephan Andersen og Michael Tørnes.

Rekordløb

Giovanni Rector og Kasper Lorentzen, der ikke kommer til at spille kampe på turen, var ikke med i småspillet, men havde i stedet hård løbetræning sammen med René Skovdahl. På løbebanen rundt om græsset snuppede de således en række omgange, mens Skovdahl forpustet kunne opmuntre med nye rekordtider. En løbeiver, der tilsyneladende også imponerede de mange lokale atletikfolk, der træner på banen samtidig med Brøndby.

Mens hovedparten af spillerne fik resten af træningen til at gå med syv-mod-to, så blev i første omgang Kim Daugaard, Martin Retov og Marcus Lantz og sidenhen Per Nielsen, Mikkel Bischoff og Kim Daugaard kaldt ind i midtercirklen, hvor Køhlert og Siggaard instruerede dem i detaljerede taktiske finesser.

Løbetræning

Fysisk træner René Skovdahl i front under dagens fysiske træning.

Skader og sygdom

Slutningen af træningen blev også overværet af Trond Andersen og Jean-Phillippe Peguero, der i dag trænede i fitnessrummet på stadion fremfor hotellets fitnessrum. Såvel Mads Jørgensen som Asbjørn Sennels, der torsdag havde problemer med henholdsvis nakke og baglår, trænede fuldt med idag og forventes at være med i eftermiddagens kamp.

Det er til gengæld ikke nyindkøbte Chris Katongo, der fik et trælår i gårsdagens kamp. Heller ikke for Hannes Sigurdsson var dagens træning en succes. Efter den indledende løbetur kastede han op og måtte sætte sig ud på bænken. Samme tur har Thomas Rytter været igennem i nat, og det er formentlig stadig temperaturforskellen fra Danmark, der er årsagen.

Med Katongo ude kan Sigurdsson måske være med som back up til kampen mod Rapid Bukarest klokken 16.00 lokal tid og 17.00 dansk tid.