Lars Høgh tilknyttes Brøndby IF

09.01.2007 12:28

Manden der udviklede den tidligere Brøndby-målmand Karim Zaza fra at være en god habil målmand til at være den bedste hjemlige målmand - dokumenteret med tre gange det Gyldne Bur for titlen årets målmand - tilknyttes nu Brøndby IF som ansvarlig for målmandstræningen i A-truppen.

I et fremtidigt samarbejde med cheftræner Tom Køhlert, assisterende målmandstræner Morten Cramer og den hidtidige målmandstræner Jørgen Henriksen, overdrages hovedansvaret for A-truppens målmænd nu til Lars Høgh.

64-årige Jørgen Henriksen har ønsket at trappe ned med målmandstræningen, men fortsætter som assisterende træner i A-truppen og starter desuden som scout for Brøndby IF, en opgave Jørgen Henriksen allerede er gået i gang med.

- Jørgen har gennem 17 år gjort et fantastisk stort arbejde for Brøndby IF som målmandstræner. Jørgen har dog ønsket at trappe ned som målmandstræner, men vi er meget glade for, at han i stedet indtræder som assistenttræner i A-truppen, siger sportschef Anders Bjerregaard og tilføjer om tilknytningen af Lars Høgh.

- Lars har en enorm erfaring via sin lange og meget flotte målmandskarriere. De seneste år har han udviklet et koncept og nogle principper omkring træning af målmænd, som været med til at udvikle mange dygtige målmænd. Vi er meget glade for, at det er lykkedes os at tilknytte Lars som ansvarlig for målmandstræningen, fortæller Anders Bjerregaard.

Lars Høgh driver med baggrund i en enestående målmandskarriere sin egen målmands-coaching-virksomhed, der bygger på specielt udviklede trænings- og coaching principper.

- Jeg glæder mig til samarbejdet med Brøndby IF. Brøndby har p.t. fire dygtige målmænd i truppen. Jeg har i efteråret trænet nogle gange med Casper Ankergren og ser frem til at fortsætte nu også med Stephan Andersen. Brøndby IF har p.t. to af landets bedste målmænd i truppen. En spændende opgave, udtaler Lars Høgh.