Køhlert: Vi kommer til at score meget

18.01.2007 22:35

Inden kampen mod Shakhtar Donetsk snakkede trænerduoen Tom Køhlert og Peder Siggaard om, at det ville blive spændende, om den defensive organisation kunne modstå ukrainernes stærke offensiv. Efter 4-5-nederlaget må svaret være nej, men til gengæld så var der andet positivt at tage med fra kampen.

- Vi kommer i hvert fald til at score nogle mål i foråret. Det så meget direkte ud. Så længe Duncan var frisk og David kunne true med sin speed, der så det sgu okay ud. Og så tror jeg også, der er noget i Chris. Så skal du regne med, at vi også har nogle markante navne derhjemme, lyder det fra Køhlert.

Forsvarsros

Ogå et par af forsvarsspillerne fik ros på trods af dem nage indkasserede mål.

- Jeg synes også, der er grund til optimisme med Bischoff. Han klarer det fint indtil han bliver træt. Så synes jeg egentlig, Thomas Rasmussen gjorde det skidt som venstre back i første halvleg, men han gjorde det rigtig flot i anden halvleg, lyder det fra Køhlert, der også havde rosende ord om Marc Olsens udfordringer på kanten, der førte til Chris Katongos reduceringsmål til 4-5.

Siggaard og Køhlert

Tom Køhlert var tilfreds med mange ting efter årets første træningskamp.

Kanonhold

Med Køhlert ved roret er der tale om en permanent tilbagevenden til 4-4-2-systemet. Den overgang var på trods af succesen med det mere direkte spil ikke helt uden begynderfejl.

- Der var lige præcis alle de fejl, som der skal komme, men det tager vi stille og roligt. Det gode ved at møde sådan et hold er jo, at tingene bliver sat i relief, at der er for stor afstand mellem kæderne. Det var på mange måder en oplevelse. Det er jo et hold, der har spillet op med Lyon to gange, og vi er inde i en periode, hvor vi løber meget, så det er lidt at skyde sig selv i foden. Men jeg kan sige en ting, at når man har mødt dem her, så kommer de andre hold til at spille så helvedes langsomt, det er helt sikkert, forsikrer Køhlert, der karakteriser Shakhtar Donetsk som et kanonhold, selvom Brøndby til at starte med så ud til at være særdeles overlegne.

- Enten så bliver vi trætte efter 25 minutter eller også får de løbet deres træthed ud af benene og får sat noget tempo, lyder Køhlerts forklaring på, hvorfor en 2-0-føring på nærmest ingen tid blev til 2-4 og til slut 4-5. Et resultat Køhlert aldrig før har prøvet med et A-hold.

Psyke og brassere

Tidspunkterne for målene bed cheftræneren også mærke i.

- De har lidt tur og scorer præcis, da der var tid i første halvleg og igen lige i starten af anden halvleg. Vi fik presset psyken, og det skal man heller ikke kimse af. Det er også med til at udvikle spillerne, lyder det optimistisk fra Køhlert, der også bemærkede modstandernes fem brasilianere.

- Man undrer sig over, hvad de vil dér, men det viser bare, at de går rundt de dér gode brasilianere, siger Køhlert, inden han som sidstemand, snupper spillerbussen hjem til hotellet.
Fredag venter endnu en morgentræning og endnu en sen eftermiddagskamp. Denne gang er modstanderen Rapid Bukarest. Et hold som Køhlert, efter at have overværet deres 0-0-kamp mod Rosenborg, ikke vurderer til at have samme styrke som Shakhtar Donetsk.