Køhlert: Det er kvaliteten der tæller

06.01.2007 10:07

- Det er jo en skrøne at jeg kun vil spille med unge spillere. Jeg har det princip at det er fuldstændigt ligegyldigt om man er 17 eller 40 år. Det er kvaliteten af spilleren der er det afgørende, lød det fra Tom Køhlert da han i går mødte pressen for første gang som ny cheftræner i Brøndby IF.

- Jeg er betydeligt mere motiveret for opgaven denne gang end tidligere. Jeg håber at jeg med min rutine kan tilføre noget mere ro, på både den korte og lange bane. Jeg har denne gang godt kunnet tænke mig at prøve et længere forløb end bare et halvt år, så man kunne prøve at se om nogle af de ting jeg står får, kan lykkes. Og det er jeg ret sikker på at de kan.

Tom Køhlert på træningsbanen.

Tom Køhlert på træningsbanen.

Lyst og rutine

- Jeg skylder mig selv at gennemføre nogle af de teorier jeg har lagt for dagen gennem de seneste år. Ved at have nogle gode rutinerede spillere skal og kan der blive plads til vores største talenter. Så konklusionen, da Per Bjerregaard spurgte mig, var at jeg faktisk havde lyst til at prøve igen. Og så håber jeg at jeg kan bidrage med lidt rutine, kom det fra Køhlert der første gang førte Brøndby IF til et mesterskab i 1985, klubbens første i en række af 10.

Især forholdet til medierne har tidligere optaget journalisterne der har hæftet prædikatet "pressesky" på Tom Køhlert, og det er den nye cheftræner selvfølgelig bevidst om:

- Der er aldrig nogen medier der har generet mig, men det jeg læser, har en rå tone, og det tiltaler mig ikke.  Jeg har dog vejet det op imod at jeg har noget at bidrage med til klubben. Som altid er det for klubbens skyld, men denne gang også med glælde. Jeg kunne ikke acceptere at vi igen om et halvt år skulle have en ny træner.

Om målsætningerne for fremtiden lyder det ganske enkelt:

- Jeg vil gerne blive mester igen. Selvfølgelig vil jeg det. Længere er den ikke. Og så tror jeg også på at vi kommer i Europa Cup'en.

Ekstra