Køhlert: Det bliver rigtig godt

19.01.2007 19:30

Efter torsdagens 5-4-kamp  lovede Tom Køhlert masser af mål i foråret. De kom ikke i fredagens 0-0-kamp mod Rapid Bukarest, men til gengæld var der andet godt.

- Jeg synes, vi holder dem meget godt fra fadet. Selvfølgelig var der forskel i kvaliteten af hold, men det er stadig et Europa Cup-hold, og jeg synes faktisk, at defensiven fungerer fint. Problemet er så, at vi pludselig er uden angribere af den ene eller anden grund. Vi skaber ikke så meget selv, men jeg tror, vi har lært meget af den kamp i går, og vi lærer også meget af den i dag. Det er jo noget med at tage det step by step, fortæller Køhlert.

Køhlert iagttager stående kampens udvikling

Køhlert iagttager stående kampens udvikling

I første halvleg bestod angrebet af unge David Williams og rutinerede Ruben Bagger, der spillede sin første kamp siden maj.

- Jeg synes faktisk, at Ruben gør et udmærket comeback, hvis han havde scoret på den ene han har, så kan man sgu ikke forlange mere, så det ser ud som om vi har strikere nok, når de er klar, griner Køhlert.

Gode indkøb

I pausen skiftede Køhlert Thomas Rasmussen ud med Asbjørn Sennels.

- Vi havde aftalt, han ikke skulle spille to hele kampe. Alle skal spille, for der kommer jo snart en udvælgelse, og derhjemme har vi jo nogen, vi også skal putte ind, og det er altså ikke bare sådan lige, lyder det fra cheftræneren, der bliver mere og imponeret af Mikkel Bischoff, der også i dagens kamp viste sig som en spillende forsvarer.

- Det bliver rigtig godt med ham. Det bliver rigtig godt, det gør det. Det ser ud som om, vi har ramt plet med vores køb, siger Køhlert glad.

Klog af to kampe

Nu er to de første to træningskampe med Køhlert i spidsen spillet, men han har nu ikke ændret holdning til nogen eller noget som helst.

- Nej, jeg havde forventet, at spillerne ville optræde så professionelt, som de har gjort. Vi er begyndt forfra, og spillerne gør, hvad de kan. Så kan vi senere tage stilling til, om der er nogen, hvor det ikke rækker, og om andre er kommet ind i varmen. Jeg kan ikke sætte en finger på de første 14 dage, der er gået, fortæller han. Alligevel føler han sig klogere end for bare to dage siden.

De hold hilser på hinanden før kickoff.

De hold hilser på hinanden før kickoff.

- Absolut, men det er klart, at jeg mangler at se dem, der er derhjemme. Her til sidst begynder vi jo ligefrem at holde på bolden og spille den rundt. Så bliver problemet bare, at vi har to midtbanespillere som angribere, forklarer han.

Henriksen eller Køhlert?

Godt nok har Brøndby spillet to kampe i Maspalomas Cup 2007, men faktisk var det til fredagens kamp første gang, at Køhlert stod på holdkortet som cheftræner. I torsdagens kamp stod den tidligere målmandstræner og nuværende assistenttræner og scout Jørgen Henriksen nemlig som træner. Også i kampprogrammet har spanierne opfattet det som, at Henriksen skal forsøge at løfte arven i Laudrups tidligere klub.