Kildentoft: Meget bedre end i går

19.01.2007 20:52

Træner Tom Køhlert har allerede medlt ud, at det er dagsformen, der afgør, om det er Henrik Kildentoft eller Thomas Rytter, der spiller højre back. Torsdag fik de en halvleg hver mod Shakhtar Donetsk, men natten til fredag kastede Rytter op, og Kildentoft spillede derfor hele kampen mod Rapid Bukarest. Efter kampen var den unge forsvarer udmærket tilfreds med resultatet.

- For holdet er det godt med 0-0 mod Bukarest. Det er anden kamp med et nyt system, og jeg synes faktisk, at vi er med og skaber chancer. De kunne have scoret, og vi kunne have scoret, lyder det fra Kildentoft, der har svært ved at forklare, hvorfor der var så få chancer i kampen i forhold til 5-4-opgøret dagen forinden mod Shakhtar Donetsk.

- De ligger vel også i træningslejr og træner hver dag også før kampen, som vi gør. Og så er der varmen. Ellers ved jeg det ikke.

Kildentoft i aktion i Royal League.

Kildentoft i aktion i Royal League. Foto: Royal League/ScandpixNorge.

Kun nyt for holdet

Tom Køhlert har lagt sig fast på 4-4-2-systemet, men det generer ikke Kildentoft.

- Jeg har spillet det under Tom før, så for mig er det ikke så nyt. Det er mere for hele holdet samlet, at det er en smule anderledes. Vi skal bare vænne os til det, men allerede i dag i forhold til i går er det blevet meget bedre med den defensive organisation. De kom ikke frem til så meget, fortæller han.

I det gamle system var man også fire spillere i bagkæden, men med både Mikkel Bischoff og Thomas Rasmussen som nye i den bagerste kæde er der også her rutiner, der først nu skal til at køres ind.

- Vi har lagt vægt på, at der skal tales meget mere, for at hjælpe hinanden på plads, og så skal tingene nok komme hen ad vejen og sætte sig på rygraden. Så længe vi snakker, så skal det nok holde, lyder det optimistisk fra Kildentoft.

Kildentoft klar til kamp.

Kildentoft og holdkammeraterne klar til kamp.

Gode indkøb

Han er som de øvrige glad for at være på træningslejr med godt vejr, og så understreger han det vigtige i at få en god social tur ud af det samtidig. Der skal dog også spilles fodbold på turen og Kildentoft ved godt, hvem der foreløbig har imponeret.

- Stephan Andersen. Jeg synes, han er en hel fantastisk målmand. Også til træning tager han nogle helt umulige bolde en gang imellem, og det er sgu dejligt at se. Jeg er også imponeret af Chris oppe foran. Det er nogle gode indkøb indtil videre, vurderer han.

Selv ser han nu frem mod forårets kampe, og målet er kort og kontant.

- Fast plads. Og så tager jeg det derfra, lyder det fra Kildentoft, inden han følger med Per Nielsen ud i den ventende spillerbus.