Katongo: Jeg er ikke den første der starter i Danmark

16.01.2007 19:36

En enkelt scoring blev det til, da 24-årige Chris Katongo tirsdag eftermiddag trænede med Brøndby for første gang. Scoringen kom på hovedstød efter indlæg fra Thomas Rasmussen. Efter træningen var zambieren glad.

- Det var godt for mig at komme igang. Jeg har rejst en masse de seneste dage først ti timer til Danmark og så otte timer herned. At komme til at spille er fantastisk for mig, fortæller han, mens han forsøger at genoprette væskebalancen med lidt vand.

Der er dog store forskelle på at træne med Katongos tidligere klub Jomo Cosmos og så Brøndby.

- Alt er forskelligt faktisk. Det er et helt nyt liv for mig. Forskellene ligger mest i, hvordan trænerne griber det taktisk an, fortæller manden, der efter et enkelt træningspas godt tør rose sine holdkammerater.

- Det virker som et godt hold med god kvalitet. Alle spillerne har imponeret mig. Jeg har snakket med flere af dem, men jeg kan ikke så godt huske, hvad de hedder, griner han.

- Jo Marc. Der er vist to Marc, men den danske af dem, han har taget fantastisk godt imod mig, fortæller Katongo om kantspiller Marc Olsen.

Chris Katongo

Chris Katongo scorede en enkelt gang i sin første træning for Brøndby.

Vi skal vinde ligaen

Katongo er ikke meget for at fortælle om sine styrker, men ud fra den første træning, så er i hvert fald hans løbestil ikke som de flestes. Elegant som løber fra et atletikstævne glider han ubesværet over græsset, og det medgiver han da også, da brondby.coms udsendte spørger til det.

- Jeg har god fart, og måske er jeg også god til at afslutte, lyder det ydmygt.

Ydmyg er han til gengæld ikke, da spørgsmålet går på, hvad han forventer at opnå i Brøndby.

- Vi skal kæmpe for at vinde ligaen igen. Hvis vi vinder ligaen næste sæson, vil jeg være gladere end nogensinde før, smiler han.

Kulde og bordtennis

Vejret på Gran Canaria er lige noget for Katongo, men han er ikke bange for at det noget køligere klima i Danmark skal blive et problem.

- Da vi forberedte os til Africa Nations Cup, var vi også på træningslejr i Europa, men det er klart, at jeg lige skal akklimatisere mig. Omvendt så er jeg jo ikke den første spiller, der er startet i Danmark, fortæller han og nævner i den sammenhæng sydafrikanske Zuma og Nomwethe.

Som de to kan Katongo spille flere pladser, og han har ikke en decideret favoritplads.

- Jeg er angriber, men jeg kan også spille offensiv midt. Det er op til træneren, hvor jeg passer ind, for jeg har også spillet højre wing i de sidste par år. Både på landshold og Jomo Cosmos, lyder det mens en buslyd får Katongo til at spørge, om han er blevet efterladt.

Det er Katongo heldigvis ikke. Han får bare lov at køre med lederne hjem i en særlig bil. Når han kommer hjem på hotellet venter der måske en bordtennis-kamp i hvert fald har Katongo allerede vundet en enkelt gang over Mikkel Bischoff eller "ham den høje, som jeg også bor på værelse med" som Katongo selv siger det.

Fysiske øvelser

Katongo og holdkammeraterne laver fysiske øvelser på træningsbanen Las Burras i udkanten af Maspalomas.