Jørgensen: 4-4-2 giver mere frihed

21.01.2007 09:57

I torsdagens kamp mod Shakhtar Donetsk stod Mads Jørgensen over med hold i nakken. Fredag spillede han fuld tid mod Rapid Bukarest, men det er nu ikke fordi, at han er sluppet af med ømheden.

- Jeg har stadig hold i nakken, og tro det eller lad være, så fik jeg det i styrkelokalet, fortæller Mads Jørgensen efter lørdagens træning.

Skadesfri er målet

Siden landsholdsdebuten i 2001 har han været utrolig hårdt ramt af skader, men bortset fra nakken ser det faktisk godt ud i øjeblikket. Der er således ikke andre skader, der trænger sig på.

- Nej, jeg har jo haft en del med knæet i det sidste år, men det virker som, at det er blevet okay, så jeg håber da, at det holder, lyder det fra Jørgensen, der spår et skadesfrit forår.

- Lige nu tror jeg, chancerne er gode, men sådan noget ændrer sig jo fra tid til anden. Rent statistisk er chancerne nok ikke så store, men det er da helt klart mit store mål at undgå at være skadet i den næste sæson, siger Mads Jørgensen.

Pause i dagens træning.

Pause i dagens træning.

Passer til systemet

Med Tom Køhlert ved roret, er Brøndby gået over til 4-4-2 i stedet for 4-3-3, men det generer ikke Jørgensen.

- Den store forskel gør det ikke. Det er noget, vi allesammen har spillet før, lyder det.
Mads Jørgensen selv spillede tidligere højre angriber, men får nu betegnelsen højre midtbane, og det ændrer da også en lille smule ved hans opgaver, men kun i positiv forstand.

- Der bliver lidt mere defensivt arbejde. Samtidig kommer jeg nok også lidt mere i boldberørelse. Jeg har lidt mere frihed til at gå ind i banen, end jeg måske nok havde i det andet system, så det passer egentlig fint nok til mig som type, fortæller Jørgensen.

Mads Jørgensen var også med sidst, Brøndby havde Tom Køhlert som træner. Dengang scorede han selv det udlignende mål i Parken, der i realiteten sikrede mesterskabet det år.

- Jeg tror ikke, vi når at vinde mesterskabet i denne sæson, men det er helt sikkert godt for holdet, at vi har fået Tom. Han er en utrolig dygtig træner, kender os allesammen og ved, hvad der skal til, fortæller han.

Tror på spilletid

Bortset fra hold i nakken har højrekanten været glad for opholdet på Gran Canaria. 

- Det har været dejligt. Vi har haft familierne med, så det har været en hyggelig tur. Vi har fået løbet lidt, fået spillet lidt, og så har vi snakket lidt med Tom, fortæller Jørgensen, der er en af de efterhånden mange, der har været igennem den personlige samtale med Tom Køhlert.

- Han snakker om den rolle, han har tænkt sig, man skal have, fortæller Jørgensen og gentager igen, hvor vigtigt det er for ham at holde sig skadesfri.

- Det er jo det største mål. Hvis jeg er skadesfri, tror jeg også, jeg kommer til at spille, så det hænger lidt sammen, fortæller Mads Jørgensen fra bænken i skyggen.