Fans overværede træning

17.01.2007 21:30

Temperaturen var lidt lavere end de 28 grader, der var ved tirsdagens træning. Onsdagens træning, der startede lidt over 12 lokal tid, da Shakhtar Donetsk havde forladt banen, kunne til gengæld byde på hele fem supportere, der havde taget turen hjemmefra Danmark for at følge yndlingsholdet på træningslejren og samtidig få noget sol på kroppen.

Fysisk træning

Igen i dag trænede spillerne i høj varme.

Tændt Lantz

Træningen blev indledt med nogle høje knæløftninger og trip-øvelser med fysisk træner René Skovdahl som leder. Samme Skovldahl, der allerede tidligt på morgenen havde været ude at løbe en morgentur på omkring 25 minutter med truppen. En tur, hvor det ikke gjaldt om at komme først, men hvor spillerne var inddelt i grupper alt efter, hvor let de har det med det at løbe.

Efter de indledende trip-øvelser blev spillerne delt ind i tre grupper med henholdsvis Køhlert, Siggaard og Skovdahl som iagttagere. Køhlert valgte gruppen med Katongo, Retov, Thomas Rasmussen, Marc Olsen, Molle, Sigurdsson, Howard og den netop ankomne Marcus Lantz, der netop er blevet far til en lille dreng. Lantz virkede overordentlig tændt og gladere end set længe.

I øvelsen, der gik ud på at lave inderside-afleveringer i trekanter og løbe i position, satte han således flere gange rigtig god fart i de flade afleveringer og trekanterne flød på en måde, så det kunne se ud til at landets fodbold-eksperter får travlt på tegnebrættet i den kommende tid.

Marcus Lantz

Lantz strålede under dagens træning.

Skarp Bagger og Howard

Efter trekants-øvelsen var det tid til indlæg og afslutninger. Hvor der tirsdag var to mand i feltet til at afslutte, var det onsdag tre, der skulle krydsløbe og komme frem til afslutning. Fra højre blev indlæggene slået af Rytter, Schmidt, Mads Jørgensen, Daugaard og Kildentoft, mens Sennels, Schmidt, Thomas Rasmussen, Mike Jensen og Marc Olsen stod for indlæg fra venstre.

Særligt Mike Jensen brillerede med frække Ronaldinho-lignende driblinger udenom skraldespanden og indlæggene lå også fint. Hvor det tirsdag var Duncan og Sigurdsson, der var skarpe foran mål, var det onsdag Mark Howard med hovedet og Ruben Bagger med flugtninger, der markerede sig mest positivt.

Sidstnævnte havde fødselsdag tirsdag og så ud til at være kommet positivt ud på den anden ende efter at have hørt på fødselsdagssangen med instrumenterne.

Ruben Bagger og Kim Daugaard

Bagger viste klassen som dygtig afslutter.

Stephan med lange ærmer

På stregen skiftedes Michael Tørnæs og Stephan Andersen til at være reaktionsstærk. Man gloede en kort overgang et sekund, da Stephan Andersen inden seancen tog en langærmet målmandstrøje på, men da man så, hvor meget han kastede sig rundt på den efterhånden meget tørre bane på Las Burras i udkanten af Maspalomas forstod man hvorfor. Sigurdsson fik råbt "Djävla" et par gange, da han så sig parreret af Stephan Andersen.

Målsluger Katongo

Efter indlæg- og afslutningsøvelsen blev målene rykket tæt på hinanden, og der blev arrangeret interval spil til to mål med tre hold. Katongo, Mads Jørgensen, Bischoff, Marc Olsen, Rytter og Kildentoft fik orange veste og viste sig som det klart stærkeste hold.

Katongo, der ikke havde vist så meget til afslutningsøvelsen, var pludselig skarp og scorede de to første mål og tre af holdets i alt seks scoringer. Til sammenligning scorede de andre hold kun en enkelt gang hver. Katongo fik også vist prøver på et par gode stopfinter på minimal plads.

Mikkel Bischoff

Spillerne fik lejlighed til at skrive autografer til de fremmødte Brøndby-fans.

Skader i fremgang

Læge Eilif Larsen måtte på banen et kort sekund, da Martin Retov i en afslutning på mål kanonerede bolden i hovedet på Marcus Lantz, men andet end lidt is på øret var der ikke behov for, før svenskeren var klar igen.

Også Mads Jørgensen fik lidt is på en øm nakke. Morten Molle Rasmussen, der måtte udgå af tirsdagens træning med svimmelhed var sammen med Kasper Lorentzen med i hele træningen pånær spil til to mål, hvor de to i stedet lavede små øvelser med René Skovdahl. Lorentzen er dog fortsat optimist.

- Der er ingenting i vejen, og det hele går som planlagt. Det går fremad, lyder det beroligende, selvom han efter træningen igen sad med is på knæet. Lorentzen lover, at de mål, der plejer at komme på to år, nu i stedet kommer på ét, og det i 2007.

Også Morten Molle Rasmussens helbred er i bedring.

- Vi holder dem bare ude fra spil til to mål, så de ikke får et tilbagefald nu, lyder det fra læge Eilif Larsen, der også holder et vågent øje med de tre spillere, der fitness-træner hjemme på hotellet.

- Trond løber og prøver at stabilisere sin achillessene og springerledbånd. Peguero er virkelig energisk og gør, hvad han kan, men det ville være dumt at forcere den type skade, så han kommer tidligst i gang i slutningen af foråret. Giovanni har været med ude at løbe, og nu skal vi lige hjem og finde ud af, om han skal være med imorgen, hvor træningen ikke er så hård, fortæller Eilif Larsen.

Torsdag skal spillerne træne let på kampbanen eller lige ved siden af klokken 9.30 lokal tid, inden det klokken 16 (17 dansk tid) går løs med første kamp i den 24. udgave af Maspalomas Cup, hvor modstanderen er ukrainske Shakhtar Donetsk.

Siggaard og Køhlert

Trænerteamet iagttager en pasningsøvelse.