Dødbolde og småspil

18.01.2007 15:16

Torsdag formiddag klokken 9.30 lokal tid trænede Brøndby-truppen for første gang på stadion i Maspalomas, hvor det senere på eftermiddagen, 16 lokal tid og 17 dansk tid, går løs med den første kamp i Maspalomas Cup mod ukrainske Shakhtar Donetsk.

På grund af det lidt tidlige tidspunkt var temperaturen endnu ikke helt i top, og der blæste også en pæn vind på langs af banen. En bane, der ellers så dejlig grøn og jævn ud i forhold til den noget mere tørre træningsbane, man har trænet på de to første dage. Rygterne siger dog at træningsbanen skulle blive vandet en af dagene.

Spillerne klar til afgang

Spillerne klar til træningsafgang.

Taktiske dødbolde

Dagens træning startede med nogle lette løb og lidt smidighedstræning under ledelse af René Skovldahl. Derefter blev spillerne delt i to grupper, hvor den ene gruppe spillede kant med to mand i midten med René Skovdahl.

Den anden halvdel øvede taktikken ved dødboldsituationer, og her går det selvfølgelig ikke at røbe for mange detaljer, men spændende så det ud. En enkelt spiller blev sat til at sparke indlæggene, mens resten af spillerne indtog deres positioner henholdsvis defensivt og offensivt i forskellige dødboldsvariationer.

Efter et kvarters tid byttede de to grupper og den anden halvdel kom til dødboldstræning hos Peder Siggaard.

Lysmaster og bus

Træningen blev undervejs forstyrret lidt af tre spanske stadionfolk, der lige skulle tjekke om lysmasterne fungerede optimalt. Den opgave kunne de tilsyneladende kun løse ved at stå i lige netop det hjørne, hvor indlæggene skulle komme fra. Ellers var der en del atletikudøvere og skolebørn, der trænede atletik på løbebanen rundt om græsset og en enkelt gang lød der pigehvin, da en Ruben Bagger-afslutning røg over mål og landede lige midt i klumpen af løbere.

Efter dødboldene spillede begge grupper lidt småspil med to i midten, mens trænerne stod og snakkede om dagens forløb. Efter en times let træning var morgentræningen slut, og spillerne blev kørt hjem til hvile og frokost inden eftermiddagens sene kamp. Bussen var dog forsinket ti minutters tid, så spillere og ledere fik lige bekræftet spaniernes afslappede tilgang til det at komme til tiden.

Siggaard og Køhlert

Dødboldene tales igennem hos trænerteamet.

Rector i fremgang

Fra dagens træning var det værd at bemærke, at Giovanni Rector var tilbage på banen.

- Det ser fornuftigt ud med ham, og så syntes vi, han skulle lidt ud, fortæller læge Eilif Larsen. Og hovedpersonen selv var også glad for igen at røre bolden.

- Det var deligt at træne med igen. Mit knæ heler godt, og det er et godt tegn, fortæller Rector, der mener, at knæet begyndte at hæve op efter en løbetur i skoven hjemme i Danmark.

Også Morten Molle Rasmussen og Kasper Lorentzen var med i hele formiddagens træning. Ingen af de tre er dog med i eftermiddagens kamp mod Shakhtar Donetsk, og det er heller ikke Mads Jørgensen, der har fået hold i nakken. Han kunne måske godt have spillet, men Eilif Larsen har rådet Tom Køhlert til at vente med at bruge Mads Jørgensen til fredagens kamp mod Rapid Bukarest.