Den zambianske ring sluttet

12.01.2007 09:54

En udstrakt Brøndby-hånd til zambiansk fodbold tilbage i 1993 blev udslagsgivende, da Chris Katongo havde valget mellem bl.a. Premier League og Brøndby IF i den danske SAS Liga. Og valget faldt på de 10-foldige danske mestre, der for mere end 13 år siden var med til at genopbygge det zambianske landshold.

I april måned 1993 styrtede et fly ned i Atlanterhavet og med ombord var bl.a. 18 spillere fra det zambianske landshold og fem ledere, der alle blev dræbt i ulykken. Sorgen var stor i Zambia, der umiddelbart stod uden nogen fodboldfremtid.

Zambias landshold skulle efter tragedien genskabes. Danske Roald Poulsen blev træner og et tre ugers ophold i Brøndby IF gjorde forskellen, bl.a. med den daværende sportsligt-administrativt ansvarlige Emil Bakkendorff som aktiv medpart.

- Der var andre større klubber som jeg kunne have valgt, men det blev Brøndby IF, fordi Brøndby hjalp hele Zambia i 1993, da vi mistede vores landshold i en ulykke, og det hele var ved at forsvinde. Men vi fik selvtilliden tilbage, da Brøndby besluttede sig for at hjælpe med at bygge et nyt landshold op, fortæller Chris Katongo til brondby.com.

- Det er noget jeg aldrig glemmer, og noget vi altid står i gæld for. Så det var ikke svært for mig at vælge Brøndby. De har fulgt mig længe og det har overbevist mig om deres interesse i mig, slutter Katongo der glæder sig til at starte i klubben.

Chris Katongo ventes til Danmark i løbet af weekenden hvor han skal gennemgå det obligatoriske lægetjek. Herefter underskrives den endelige kontrakt med spilleren.

Chris Katongo

Chris Katongo i aktion for Zambias landshold, som Brøndby IF var med til at genopbygge efter en frygtelig ulykke tilbage i 1993.