Børnene med til træning

20.01.2007 18:51

Oven på to kampdage var det ikke verdens hårdeste træning, der ventede Brøndby-truppen lørdag formiddag, hvor man var tilbage på træningsanlægget Las Burras. Efter ti minutters indledende små løb var det tid til en række smidighedsøvelser. Det blev også til en masse armbøjninger i forskellige variationer.

Blandt andet med en enkelt arm og i en udgave, hvor man skulle op at klappe hænder med sin makker. Også en mærkelig øvelse, hvor man skulle sidde oven på den anden og strække hans ben ud var på programmet. Noget, der på afstand så lidt skægt ud, og David Williams, der ikke trænede med på grund af et trælår, virkede da også til at være glad for at slippe for den øvelse.

Varmen tager til

Med nu tre syge spillere (Rytter, Sigurdsson, Howard) i truppen gjorde Skovdahl også lidt ud af at fortælle spillerne, at de kunne mindske risikoen for selv at blive ramt ved at undgå grøntsager og i stedet udelukkende spise varmetilberdt mad.

Efter en meget lang periode med stræk og styrke var det tid til drikkepause i det igen meget varme vejr. Med 27 grader var lørdagens træning den varmeste siden førstedagens 28 grader, og det selvom træningstidspunktet hed 10.30.

Spillerne har behov for meget væske under træningen.

Spillerne har behov for meget væske under træningen.

Bagger og Daugaard i mini

Efter drikkeriet gik målmændene for sig, hvor Morten Cramer trænede lidt med Stephan Andersen og Michael Tørnes. Ruben Bagger og Kim Daugaard, der havde deres børn med til træning iført trøjer med farmands navn på, overtog pasningen fra holdleder Jan Ritzau, der ellers havde ageret legeonkel og målmand for de små under den indledende træning.

Resten af truppen pånær fem spillere gik over og spillede lidt kant med to mand i midten. De fem, der ikke skulle spille kant, var Chris Katongo, Marc Olsen, Morten Duncan Rasmussen, Morten Molle Rasmussen og Asbjørn Sennels. De deltog i stedet i nogle øvelser med bold sammen med René Skovdahl.

Bagger senior og junior.

Bagger senior og junior.

Gode driblinger

Med 30 meters afstand skulle de med halvtliggende vristspark ramme inden for en lille firkant og derefter spurte ned til den anden ende. Kiksede afleveringen, der skulle være mens bold var i fart, to gange i træk, så skulle alle fem sprinte den modsatte vej til stor forvirring for alle. Efter den øvelse skulle de samme fem drible med fuld hastighed ned mod en af de andre, der så skulle overtage bolden. Særligt Duncan og Katongo driblede med bolden meget tæt på foden, mens Molle imponerede med høj speed. Dernæst skulle de fem ud i nogle zigzag-dribleøvelser, hvor vendingerne blev trænet.

Duncan afslutter til træning.

Duncan afslutter til træning.

Norske venner

Træningen blev stoppet omkring 11.30, hvor Vålerenga kom forbi og skulle bruge banen. Det gav anledning for Mads Jørgensen til at snakke med en af de norske ledere, som han kender fra Stabæk. Både Mads Jørgensen og Stefan Schmidt fik ligeledes hilst på deres tidligere holdkammerat Allan K. Jepsen, der nu spiller for Oslo-klubben. Nordmændene har hidtil brugt kunstgræsbanerne i Maspalomas, som også Viking og Brann har gjort det.

Udover nordmændene og børnene havde også en journalist fra Jyllands Posten fundet vej til dagens træning og både Tom Køhlert og Mikkel Bischoff gav interviews, inden det atter gik hjem mod hotellet. I morgen venter endnu en træning klokken 10.30, og tirsdag morgen rejser truppen igen tilbage til Danmark.