4-5 i årets første træningskamp

18.01.2007 18:44

De to nyindkøb Mikkel Bischoff og Chris Katongo kom begge på måltavlen, da Brøndby IF her til aften spillede årets første træningskamp ved Maspalomas Cup på Gran Canaria. Modstanderen var det ukrainske storhold Shakhtar Donetsk, der vandt kampen med 5-4.

Brøndby fik en god start på opgøret med to scoringer indenfor de første syv minutter, men et stærkt Shakhtar-mandskab kom tilbage i kampen med tre scoringer inden pausen.

I anden halvleg scorede Donetsk yderligere to gange, som først Mikkel Bischoff og siden indskiftede Chris Katongo fik reduceret til henholdsvis 3-4 og 4-5. Ca. 400 tilskuere så kampen.

Efter kampen blev der afholdt straffesparkskonkurrence, der skal gælde i tilfælde af pointlighed efter morgendagens kampe er færdigspillet. Her tabte Brøndby også med 4-5.

Klar til kick off

Holdene klar til kick off.

Skarpe i front

Brøndby lagde stærkt ud og allerede efter syv minutter var man foran 2-0. Det blev 1-0 efter tre minutter ved David Williams, der slap fri i venstre side og afsluttede fladt under Pletikosa i det ukrainske mål, og 2-0 blev det fire minutter senere, da Kim Daugaard var tæt på at score direkte på hjørne. I stedet blev den headet ud til ham igen og på det efterfølgende indlæg kunne Morten Duncan Rasmussen let hovedstøde Brøndby foran 2-0 til stor jubel for både spillerkærester, ledere og medrejsende fans.

I kampens indledning fik Marcus Lantz stoppet mange ukrainske angreb, Martin Retov fik dirigeret godt med medspillerne og Mikkel Bischoff fik spillet sig ud af problemerne i stedet for at give hjørne eller losse. Efterhånden som halvleg skred frem fik ukarinerne mere og mere spil. De forsøgte mest at komme igennem i højre side, hvor den kroatiske VM-spiller Dario Srna var en offensiv wingback. Det førte dog ikke til det helt store udover et par skudchancer og i den anden ende lurede David Williams hele tiden på en bold i dybden, men ukrainerne havde også et par hurtige forsvarere.

Otte minutter før pausen slog Shakhtar Donetsk så til på en dødbold fra venstre, der sejlede igennem feltet og ind ved bagerste stolpe. Det blev også 2-2 inden pausen, da et indlæg fra højre lå perfekt til Brandao, der kunne heade udligningen ind. I halvlegens sidste sekund blev det så 3-2 ved Razvan Rat. En bold trillede ud af feltet og han huggede tørt føringsmålet ind.

Bischoff og Siggaard

Mikkel Bischoff imponerede i forsvaret - med gode afleveringer og en enkelt scoring.

Nye folk - nye kræfter

I pausen skiftede Brøndby David Williams og Thomas Rytter ud og satte Chris Katongo og Henrik Kildentoft ind. De havde ikke nået at røre bolden, da det pludselig stod 4-2. Jadson scorede direkte på frispark i den side, som Stephan Andersen skulle have haft. Mike Jensen var tæt på en reducering, men hans hovedstød gik forbi mål. I stedet var ukrainerne tæt på både 5-2 og 6-2, men uskarphed og Stephan Andersen sørgede for at bevare stillingen. Pludselig var Brøndby i stedet på 3-4, da Mikkel Bischoff i samarbejde med den indskiftede Hannes Sigurdsson scorede et debutantmål.

Et kvarter før tid lukkede Andrej Vorobev dog kampen, da han satte indersiden på et gennemspillet angreb, og så hjalp det ikke meget, at indskiftede Chris Katongo med nummer 28 to minutter før tid kunne reducere efter oplæg fra ligeledes indskiftede Marc Olsen. I kampens sidste minutter forsgøgte de medrejsende Brøndby-fans, at råbe de i dagens anledning blå-grå Brøndby-spillede frem til udligning, men det lykkedes ikke.

Alligevel skulle der efterfølgende sparkes straffespark. Her vandt ukrainerne også 5-4, da Kim Daugaard som første straffeskytte brændte sit forsøg. Daugaard chippede dybt i bolden og i flere omgange fik målmanden kastet sig tilbage og holdt bolden ude. Martin Retov, Hannes Sigurdsson, Chris Katongo og Per Nielsen satte alle bolden til højre for målmanden, men samtlige fem ukrainere scorede også sikkert.

Værd at bemærke var det iøvrigt, at arrangørerne i såvel kampprogrammet som på de startopstillinger pressen får uddelt, har gjort Jørgen Henriksen til den nye cheftræner. Blandt andet står der, at "Henriksen har ofret den tredje angriber til fordel for 4-4-2". Den rigtige cheftræner er dog fortsat Tom Køhlert, mens Jørgen Henriksen netop er overgået fra målmandstræner til assistenttræner og scout.

Chris Katongo og David Williams

David Williams og Chris Katongo kom på måltavlen i 4-5 nederlaget til Shakhtar Donetsk. De sidstee mål blev sat ind af Morten Duncan Rasmussen og Mikkel Bischoff.