Spelmann: Alle er sultne

15.02.2007 12:02

December måneds 1-1-kamp mod Lillestrøm var ude i to minutters overtid, da Martin Spelmann hoppede ind i nordmændenes målmand. Det indbragte den 19-årige fighter den tredje advarsel i fire Royal League-kampe og dermed sad Spelmann ude med karantæne, da FC København i søndags blev besejret med 1-0 i Parken.

- Det var ikke sjovt kun at se på. Jeg ville godt have været med, og jeg sad også derhjemme og rejste mig op i sædet ind imellem. Jeg var ked af, at jeg ikke selv løb rundt derinde og knoklede, fortæller han.

Spelmann mod Lillestrøm i Royal League i efteråret.

Spelmann mod Lillestrøm i Royal League i efteråret.

Spelmann skulle egentlig have været i studiet hos Kanal 5 før kampen, men blev lidt småsløj og måtte altså følge kampen hjemme fra sofaen i stedet. Herfra kunne han dog se flere positive tendenser.

- FCK er en stærk modstander, men jeg synes, vi stod godt i forsvaret, hvilket har været et problem i tidligere kampe, men det havde vi rigtig godt styr på. Der var også mange af de skabelonsøvelser og pasningsmønstre, som vi har lavet til træning, der lykkedes. Vi havde også flere nye spillere på nye positioner, og de klarede det positivt. Det var blandt andet første gang, jeg så Katongo i aktion, og han gør det godt. Han er boldsikker og arbejder meget, og i det hele taget var alle på holdet meget løbevillige.

I var jo videre på forhånd, så hvad kan I bruge sejren til?

- Det er jo opstartsfasen, og der kan man bruge det til noget at vinde over alle, men at vinde over dem betyder ekstra meget for selvtilliden, og det er godt for moralen.

Hvad bliver anderledes ved at møde dem på hjemmebane?

- Jeg tror ikke, der bliver den store forskel. De kommer jo med samme indstilling og måske endda lidt til.

I kan måske sende FCK ud af Royal League, hvordan vil du have det med det?

- Det tænker jeg ikke rigtig over. Jeg tænker mere på, om vi går videre. Det er vi så allerede, men vi kæmper for at vinde alle kampe og bevise vores værd, og så er det lige meget, hvem der ryger ud.

Ekstra

  • Læs hele interviewet med Martin Spelmann i Royal League-kampmagasinet som du kan købe ved indgangene på Brøndby Stadion og i boderne. Pris: 20 kr.