Nederlag - men videre

18.02.2007 18:02

Brøndby tabte søndag aften Royal League-kampen på Brøndby Stadion med 1-3 til FC København. Martin Ericsson reducerede for Brøndby på straffespark, men forinden havde Michael Silberbauer to gange og Ailton bragt FCK foran.

Stor udskiftning

I forhold til sidste søndags kamp i Parken havde Spelmann, Howard, Mike Jensen, Katongo og Williams erstattet Molle, Bischoff, Retov Mads Jørgensen og Duncan, mens også FCK havde fire ændringer i deres startformation.

Første halvleg var uden de store chancer. Tættest på var Chris Katongo og Ailton, da de inden for samme minut sendte et par hårde flade langskud afsted lige forbi stolperne.

I pausen satte Brøndby Morten "Duncan" Rasmussen ind i stedet for David Williams, der ellers også havde været tæt opå at blokere et Jesper Christiansen-udspark i mål. Duncan nåede dog ikke at komme frem til det store, inden bolden fire minutter efter pausen lå i målet bag Stephan Andersen. Per Nielsen og Thomas Rytter kiksede et par tacklinger, og så kunne Niclas Jensen komme til baglinien og sende bolden ind i hovedet på Michael Silberbauer, der headede bolden i jorden og bragte gæsterne foran 1-0.

Spelmann fører bolden frem i venstre side.

Fem minutter senere skete stort set det samme. Niclas Jensen kom til baglinien og Silberbauer headede FCK på 2-0. I den periode stod Brøndby ikke optimalt på banen, og Ailton var tæt på at vippe bolden ind til 3-0, men stolpen stod i vejen.

Et kvarter inde i anden halvleg slap Ailton dog fri på kanten af offside. Stephan Andersen kom godt ud i ham og fik hænderne på afslutningen, men bolden sejlede alligevel i mål.

12 minutter før tid kom Martin Ericsson på måltavlen for anden kamp i træk, da han udnyttede et straffespark begået mod Morten Duncan Rasmussen. Også Henrik Kildentoft og Jacob Berthelsen kom på banen, men forhindre et nederlag kunne de ikke.

Mange tilskuere

18.496 overværede kampen på Brøndby Stadion, og dermed blev den tidligere rekord for årets Royal League-turnering slået. Brøndby IF havde på forhånd besluttet at donere 10 kroner pr. tilskuer til Danmarks Indsamling til kampen mod AIDS i Afrika. Brøndby IF støtter dermed med 184.960 kroner.

Ericsson har reduceret på straffe.

Inden kampen var der blomster til Stephan Andersen, David Williams og Chris Katongo for deres første kamp på Brøndby Stadion som A-trup-spillere, og særligt sidstnævnte viste sig igen som særdeles boldfast og imponerede også med flere farlige langskudsforsøg.

Videre

Med resultatet går Brøndby videre til kvartfinalen på gruppens andenplads, mens FC København med mindre de taber med fem mål til Hammarby også er klar til kvartfinalerne via tredjepladsen.

Kvartfinalen spilles torsdag 1. marts, lørdag den 3. marts eller søndag 4. marts. Brøndbys modstander findes senest mandag 26. februar og der spilles kun en kvartfinalekamp.