Nederlag i tæt træningskamp

03.02.2007 11:58

Et tæt, velspillet opgør med mål og målchancer til begge hold var hvad godt 1.000 tilskuere på Brøndby Stadions nye kunstgræsbane blev vidne til her til formiddag, da Brøndby IF mødte 1. divisionsmandskabet fra Lyngby.

Morten Duncan Rasmussen bragte de blå-gule i front efter 34 minutters spil. Lyngby udlignede i 2. halvleg og bragte sig foran 1-2 og 1-3 inden Martin Ericsson i fint samarbejde med Ruben Bagger fik reduceret til 2-3.

Midt i 1. halvleg måtte Thomas Rasmussen lade sig udskifte med et skadet knæ som skal undersøges nærmere.

Chris Katongo vendte i går hjem fra et besøg i Sydafrika og deltog ikke i kampen mod Lyngby, han spiller i stedet for U20 mod FC Fyn senere i dag. Også Morten Rasmussen optræder for U20 hvor trænerteamet ønsker at give den unge forsvarer, som har været syg, en hel kamp.

Aktion

Masser af nærkampe, fight og nerve i kampen.

Stephan med gode redninger

Lyngby kom bedst ud af starthullerne og virkede i det hele taget som om, der var sparet lidt kræfter op til kampen, mens Brøndby-spillerne lige skulle have løbet ugens hårde træning ud af benene.

Kvikt og teknisk Lyngby-spil kastede kampens første chancer af sig og begge gange viste Stephan Andersen klassen med to redninger. Og de blå-klædte gæster forsøgte at sætte Brøndbys forsvar under pres, med driblinger og løb, men de fleste gange klarede Nielsen, Howard og backerne sagerne fint.

Brøndbys første store mulighed kunne have givet Martin Ericsson en friløber midt på Lyngbys banehalvdel, men Duncan havde ikke set han var i offside position, så da han overtog bolden fra Ericsson, blev han korrekt vinket for offside.

Samme Duncan havde et venstrebensforsøg et stykke over mål fem minutter senere, efter Lyngby-keeperen boksede et Jørgensen-langskud ud i feltet igen. Jørgensen spillede energisk og med god energi på Brøndby-midtbanen i dag.

Duncan

Duncan bragte Brøndby foran.

Skade og scoring

Thomas Rasmussen havde fået en god start på opgøret, hvor hans direkte modspiller var Lyngby-profilen Tobias Mikkelsen, men Brøndbys nye venstreback måtte forlade banen midtvejs i 1. halvleg med en skade i knæet. Køhlert sendte i stedet Daugaard ind på midtbanen, mens Spelmann rykkede ned som venstreback.

I den anden ende gav Duncan publikum en masse at varme sig på, da han med et ægte angriber-mål bragte Brøndby foran. Med en mand hængende på ryggen vendte han sig skarpt i feltet for til sidst at udplacere keeperen.

Kim Daugaard

Kim Daugaard afløste en skadet Thomas Rasmussen i første halvleg.

Bagger med assist

Med stillingen 1-0 til hjemmeholdet skiftede Brøndby en mand i pausen. Mark Howard gik ud og blev afløst af Mikkel Bischoff. Brøndby viste i perioder godt spil i kampen, hvor bl.a. Mads Jørgensen og Martin Ericsson fik sat nogle gode løb ind med bold op gennem banens midte.

Det var dog Lyngby der kom bedst ud af halvlegen målmæssigt. Den udlignende scoring blev sat ind ved bagerste stolpe efter klumpspil og passivt forsvarsarbejde, mens Lyngbys 2-1 scoring var et sandt drømmehug fra 25 meters afstand, i øvrigt efter Lyngby-spilleren tacklede sig vej igennem flere Brøndby-spillere. Lyngby kom også på 3-1 efter et indlæg blev snittet over i det lange hjørne.

Midtvejs i 2. halvleg sendte Køhlert Bagger og Marc Olsen på banen i stedet for Retov og Duncan og den indskiftning gav pote mod kampens slutning, hvor Bagger viste klassen med et godt oplæg til Ericsson, der i høj fart klaskede bolden i kassen til 2-3.

Og det kunne såmænd godt være blevet til Brøndby-udligning i overtiden, men set fra sidelinjen blev Mads Jørgensen snydt for et straffespark af kampens dommer, der i øvrigt havde travlt med at uddele flere gule kort, og et enkelt rødt kort til Per Nielsen sidst i kampen, efter en mærkværdig situation, hvor Brøndby-anføreren og Lyngby-angriberen Anders Jochumsen stod tæt op af hinanden i forbindelse med et indkast.

Brøndby tabte træningskampen, men kunne glæde sig over fint spil og gode takter.