2007 indledt med flot sejr

11.02.2007 17:52

Brøndby IF indledte her til aften fodboldåret 2007 med en flot 1-0 sejr på udebane over ærkerivalerne F.C. København. Martin Ericsson scorede på fremragende vis sejrsmålet i Parken, hvor Brøndby viste vilje, fight og sammenhold.

Dermed fik Brøndby, og det nye trænerteam Køhlert og Siggard, en resultatmæssig perfekt start på årets kampe, og de flotte resultater i denne sæsons Royal League, hvor Brøndby på forhånd havde spillet sig videre til kvartfinalen, fortsætter.

Det var samtidig Brøndbys første sejr over F.C. København i Royal League. 17.071 tilskuere var på plads i Parken.

Startopstillingen giver racisme i fodbold det røde kort.

Startopstillingen giver racisme i fodbold det røde kort.

Nye fra start

Tom Køhlert gav debut til to af tre nye Brøndby-spillere i startopstillingen. Stephan Andersen og Mikkel Bischoff startede begge inde på Brøndby-holdet. Bischoff lå ved siden af anfører Per Nielsen i midterforsvaret, mens Thomas Rytter og Morten Rasmussen spillede på backerne.

Marcus Lantz og Martin Retov startede centralt, mens Mads Jørgensen og Kim Daugaard lå på henholdsvis højre og venstre midtbane. Helt i front huserede Duncan og Martin Ericsson, og de viste i glimt flot samspil.

Brøndby startede opgøret en anelse nervøst, med fejl og sjuskede afleveringer. Det gav hjemmeholdet plads til at skubbe spillet op, men som halvlegen skred frem, fik Brøndby kæmpet sig tilbage i opgøret der blev mere jævnt.

Brøndby var farlige over højrekanten i første halvleg, hvor Mads Jørgensen og Thomas Rytter viste fint samspil, og det gav bl.a. Kim Daugaard en god hovedstødsmulighed, der var ved at overliste FCK-keeper Christiansen ved den forreste stolpe.

I den modsatte ende stod Brøndby-defensiven godt, i de fleste tilfælde, og FCK kom kun frem til et par halve muligheder, og en enkelt god chance til Hjalte Nørregaard.

Martin Ericsson har bragt Brøndby foran.

Martin Ericsson har bragt Brøndby foran. Foto: Royal League/Per Kjærbye/Anders Kjærbye.

Katongo imponerede

Holdene gik til pause ved stillingen 0-0. Fra 2. halvlegs start blev Chris Katongo skiftet ind i stedet for Kim Daugaard, og Brøndbys nye angriber imponerede fra start. Hurtig på fødderne og utrolig stærk i pasningsspillet.

Der var ikke spillet meget mere end 5 minutter før Brøndby bragte sig i front. Hurtigt pasningsspil splittede FCKs forsvar op, og Martin Ericsson blev perfekt spillet fri af Retov.

Ericsson slap alene igennem med keeperen, lavede et lille vift med kroppen og trak flot forbi en fremstormende keeper. 0-1 på storskærmene og Brøndby var godt på vej mod sejr i årets første sejr.

Katongo gav flere gode prøver på sin teknik og styrke.

Katongo gav flere gode prøver på sin teknik og styrke. Foto: Royal League/Per Kjærbye/Anders Kjærbye.

Skader fremtvang udskiftninger

Brøndby var senere tvunget til to udskiftninger, pga. skader til først Retov og siden Bischoff, og det betød bl.a., at først Mark Howard og derefter U-20 talentet Jakob Berthelsen måtte spille på den centrale midtbane. Begge gjorde det fint.

Skaderne til trods formåede Brøndby at spille en god 2. halvleg, hvor der blev løbet og fightet godt for hinanden. Spillet var ikke altid lige sammenhængende, det er fortsat tidligt på sæsonen, men en stærk defensiv holdt FCK fra de helt store chancer. En enkelt gang havde FCK dog bolden i nettet, men den scoring blev korrekt annulleret for skub i ryggen på Morten Rasmussen.

Trods FCKs intensioner om at presse på med høje bolde og fokus på dødboldene til sidst i kampen, klarede debutanten Stephan Andersen og forsvaret paragrafferne flot. Dermed var Brøndbys sejr en realitet. Det, og flere andre ting, kunne cheftræner Tom Køhlert glæde sig over.

Der er returkamp på Brøndby Stadion om en uge. Brøndby kan med en sejr, eller en uafgjort, overtage 1. pladsen fra Lillestrøm. Se stillingen i puljen her.