Flot indsats i årets sidste kamp

02.12.2007 20:15

Der var dramatik for alle pengene, da Brøndby IF her til aften hentede point med hjem fra udekampen mod FC København. 32.153 tilskuere blev vidner til en tempofyldt kamp, hvor de blå-gule leverede en rigtig god spillemæssig indsats og flot fight over hele linjen.

Mark Howard headede Brøndby foran i 2. halvleg, men mod slutningen af kampen lykkedes det hjemmeholdet at udligne ved Marcus Allbäck. Kort efter sendte Duncan bolden i nettet i den modsatte ende, men målet blev underkendt pga. offside.

Unge folk i aktion

Tom Køhlert var endnu engang tvunget til omrokeringer på holdet før kampen og undervejs. Per Nielsen var slet ikke med pga. en skade og hans afløser i midterforsvaret, Jacob Berthelsen, nåede ikke at spille mange minutter før han måtte lade sig udskifte med en skade. Afløseren, purunge Daniel Wass, overtog højrebacken mens Randrup rykkede ind i midterforsvaret. Begge løste deres opgaver meget fint.

FCK startede opgøret bedst, men som 1. halvleg forløb, overtog Brøndby mere og mere af spillet. Bl.a. Lorentzen, Thomas Rasmussen og Duncan blev noteret for gode skudforsøg, mens FCK havde deres muligheder efter dødbolde.

Retov i hopla

I 2. halvleg sad Brøndby i perioder godt på spillet, og især en Martin Retov svingede dirigent-stokken med mange gode afleveringer. En taktisk justering i pausen gjorde godt for bl.a. Gislason, mens Lorentzen og Holmén blev rykket lidt ind i banen. De kæmpede og spillede alle fint, mens Katongo i front var en bevægelig spilstation.

Lorentzen var oplæggeren til føringsmålet, da han i to omgange fik smækket en sukkerbold ind i feltet. Howard hoppede perfekt og headede bolden over i det lange hjørne til fortjent Brøndby-føring.

Kampen bød ikke på mange chancer, men Brøndby-spillerne vil måske føle sig snydt for et straffespark i første halvleg, hvor Martin Retov fik et skub i ryggen.

10 kampe med kun et nederlag

Mod slutningen af kampen satte FCK mere tryk på et velspillende forsvar og udligningen faldt da Allbäck var først over en ripost. Minutter efter scorede Duncan et flot mål i den anden ende, men målet blev annulleret for offside, en meget tvivlsom dom.

Der faldt ikke flere scoringer og begge hold går dermed på SAS Liga-pause med et uafgjort resultat i bagagen. Brøndby-spillerne har god grund til at gå på vinterferie med optimismen i behold. I de seneste 10 kampe er det blot blevet til et enkelt nederlag. Aftenens kamp viste endnu engang, at det er et Brøndby-hold man skal regne med, når det igen gælder point til marts i det nye år.