Videre i pokalen

29.08.2007 19:45

Helt efter planen kvalificerede Brøndby IF sig her til aften til 3. runde af DBUs pokalturnering. Det skete efter en sikker sejr over Allerød FK, der trods hård fight for æren, måtte se sig slået 4-1 efter en kamp der bød på 2 mål af Peter Madsen og et enkelt af henholdsvis David Williams og Kasper Lorentzen.

Dermed fik Peter Madsen for alvor gang i scoringerne, og de mange tilskuere fik valuta for pengene på en aften hvor der blev sat stadionrekord ved tælleapparaterne og gæsterne fik vist, at de kan vinde fodboldkampe på udebane. Det unge talent Daniel Wass fik sin 1. holdsdebut, da han i 2. halvleg erstattede Anders Randrup på højreback.

Williams fik spilletid

Brøndby startede som lyn og torden, og med højt tempo og gode bolde over kanterne og i dybden, stod der 0-2 på måltavlen bag det ene mål allerede inden der var spillet 10 minutter.

Først var det Lorentzen der var i oplæggerens rolle, da han satte David Williams i scene, og bagefter var det så Lorentzen der scorede på en returbold efter Martin Ericsson løb igennem forsvaret, hvor han blev stoppet af målmanden og et par spillere.

10 minutter senere kunne det såmænd have stået 3-0 til Brøndby, men Per Nielsen måtte se sit forsøg efter en dødbold tage stolpen, og på returen blev David Williams' afslutning reddet på målstregen.

Netop David Williams var i startopstillingen for første gang i sæsonen og den unge angriber, udnyttede mange gange sin hurtighed flot. Udover at score 1-0 målet, var han også i oplæggerens rolle i 2. halvleg og i det hele taget, fik han god kamptræning i benene, bl.a. efter 12 dage med landsholdsfodbold i Qatar.

Peter Madsen slukkede det sidste håb hos hjemmeholdets spillere med 3-0 scoringen i overtiden af 1. halvleg. Offensiv-profilen scorede mellem med- og modspillere efter en dødboldssituation.

Per Nielsen

Per Nielsen i kamp om bolden.

Stephan's gode redninger

Hjemmeholdet var ikke uden chancer, men de gange hvor de kom til afslutning, var Stephan Andersen i vejen, bl.a. med en god fodparade og senere også en flot redning på en friløber. Målmanden kunne dog ikke gøre meget ved Allerøds mål, hvor Morten Rasmussen mistede bolden i en opspilssituation. Jan Madsen lobbede bolden over Brøndby-keeperen til stor jubel for hjemmeholdets fans.

Et kvarter senere scorede Peter Madsen kampens sidste mål. Lorentzen driblede sig fri på venstrekanten. Han fandt Williams ved bagerste stolpe. Bolden blev sparket hårdt indover, hvor Madsen i fri position kunne heade sin anden scoring i kassen.

Der var desuden store chancer til Williams og indskiftede Katongo. Sidstnævnte misbrugte en friløber og prøvede at spille Williams i en 2 mod 1 situation, hvor han burde have afsluttet selv. I stedet kom en Allerød-spiller i vejen. Med til historien hører dog, at Katongo lavede et godt indhop og var en konstant kilde til uro i modstanderholdets forsvar.

4-1 blev slutresultatet og dermed er Brøndby IF som ventet videre i pokalturneringen. Nu gælder det atter SAS Ligaen, hvor OB søndag gæster Brøndby Stadion.

Brøndby på banen

De to hold går på banen.

David Williams

David Williams var et aktiv på højrekanten.

Martin Ericsson

Martin Ericsson var tæt på at slippe fri på en friløber, men blev fældet og det kostede en advarsel til en af hjemmeholdets spillere.